Hayatında hiç stada gitmeyen 34 yaşındaki Hüseyin Acar'ın en büyük hayali ise Fenerbahçe'nin maçına giderek takımına destek olmak.

 

Kdz.Ereğli'de bedensel engelli Hüseyin Acar, 5 yıldır hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyeye hayırseverlerin desteği ile kavuştu.

 

EVİNE GÖTÜRÜLDÜ TESLİM EDİLDİ

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, ilçeye bağlı Pembeciler Köyü'nde annesi ve kardeşi ile birlikte yaşamına devam eden doğuştan bedensel engelli 34 yaşındaki Hüseyin Acar'a hayırseverlerin desteği ile alınan ve özel tasarlanan akülü tekerlekli sandalye evine götürülerek teslim edildi.

 

YILLARCA OĞLUNU SIRTINDA VE KUCAĞINDA TAŞIDI

Derneğin 10 yıldır üyesi olan bedensel engelli Hüseyin Acar'ın kaslarında yaşanan gerilmeler nedeniyle tekerlekli sandalye kullanabilir raporu verilemediğini, annesi 53 yaşındaki Zakire Acar'ın oğlunu sırtında ve kucağında taşıyarak gezdirebildiğini söyledi.

 

ÖZEL TASARIMLI SANDALYE

Annenin yaşının ilerlemesi ve sırtında oluşan ağrılar nedeniyle oğlunu gezdirmekte sorunlar yaşadığını anlatan Şentürk, "Bizde arkadan kullanılabilen, özel tasarımlı bir sandalye yaptırdık. Kardeşi de annesi de bu sandalye ile ağabeyini rahatlıkla gezdirebilir. Çocuk gezmek istiyor, anne de son dönemlerde gezdiremiyordu. Hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

"HAYATI BOYUNCA HİÇ CANLI MAÇ İZLEMEMİŞ"

Acar'ın fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ve hayatında hiç stadyuma giderek maç izleyemediğini belirten Şentürk, "Biz özel tasarlanmış akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladık. Hüseyin fanatik Fenerbahçeli. Buradan Fenerbahçelilere çağrıda bulunuyoruz. Bir Fenerbahçe maçına getirebilirler. Hayatı boyunca hiç canlı maç izlememiştir, fanatik Fenerbahçeli" ifadelerine yer verdi.

 

ANNE ÇOK SEVİNDİ

Anne Zakire Acar da oğlunu yaklaşık 5 yıldır belinde oluşan ağrılar nedeniyle gezdirmekte zorluk çektiğini, özel yapılan akülü tekerlekli sandalyenin yaşamlarını kolaylaştıracaklarından duydukları memnuniyeti dile getirerek hayırseverlere teşekkür etti.


Anne Acar ayrıca oğlunun Fenerbahçe maçına gitme hayali kurduğunu ifade ederek, "Ben götürecektim ama yapamadım, yol uzun diye götüremedim. Keşke biri alıp oğlumun bu hayalini gerçekleştirse" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)