Kdz.Ereğli’de yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kdz.Ereğli’yi güzel günlerin beklediğini söyledi. Devlet yatırımlarının ilçeyi şantiye alanına çevirdiğini ve tarihinde görülmemiş projelerin hayata tek tek geçirildiğini hatırlatan Milletvekili Prof.Dr.Candan, “Halkımız kavga değil hizmet bekliyor, bizlere destek verdiler, güç verdiler biz de bu desteğe hizmetlerimiz ile cevap veriyoruz vermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Zonguldak ve ilçelerine hizmet getirebilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan,  Kdz.Ereğli’de yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana çalışmaları ve çekilmeye çalışılan kaostan uzak duruşu ile bölge halkının sevgisini kazanan Milletvekili Prof.Dr.Candan, birlik ve beraberlik içerisinde halkın beklediği hizmetleri getirebilmek için gece gündüz çaba gösterdiklerini söyledi. Milletvekili Candan, gazeteniz Önder’in muhabirine yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

GÜLÜÇ-KEPEZ YOLU VE ÜST GEÇİTLER

Gülüç ve Kepez arasındaki yol güzergahı bölge insanının uzun zamandır alt yapıları hazırlanamadığı gerekçesi ile mağdur edildiği bir nokta idi. Opr.Dr.Hüseyin Uysal’ın belediye başkanı seçilmesinin hemen ardından gerekli talimatları vererek söz konusu yol güzergahı için gerekli alt yapılar hazırlanmış ve ihaleyi alan firmaya da destek verilmişti. Firma çalışmalarını sürdürüyor bu yolun tamamlanması ile hem köprülü kavşağın bulunduğu alan hem de genel itibariyle trafik sorununun ortadan kalkacağını ümit ediyoruz. Bu yol güzergahında üzücü kazalar da yaşanmakta idi. Gülüç ve Kepez bölgelerine yaptırılan üst geçitlerle vatandaşlarımızın bu yönde yaşadıkları sıkıntının da önüne geçilmiş oldu.

 

TARİHİNDE BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK

Karadeniz Ereğli tarihinin hatta bu bölge tarihinde ilk defa aynı anda 14 okul bölgeye yapılıyor. Tarihinde böyle bir çalışma yapılmamış ama biz bunu birlikte başardık. Okullarımız eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmeye çalışılıyor, biz de gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ereğli’de sınıf ve okul sorunu çözülecek mi tabi ki hayır ama büyük bir çoğunluğunu tamamlamış olacağız. Önümüzdeki yıl ise yapılacak birkaç lise ile bu eksikliği de ortadan kaldırmak istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha sağlıklı ve daha modern okullarda eğitim ve öğrenimlerini görmek istiyoruz bu hizmeti bu imkanı sağlamak bizlerin boynunun borcudur.

 

ADLİYE SARAYI VE LİMAN BAŞKANLIĞI

Kdz.Ereğli Liman Başkanlığı gerçekten de mimari yapısı ve yeri itibariyle bölge halkına daha iyi bir şekilde hizmet verecektir. Adliye Binamızda geçtiğimiz günlerde incelemede bulunduk ve firma yöneticilerinden bilgi aldık. 12 bin metre kare yapı ve kullanım alanı bulunan Adliye Sarayında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 8 Milyon 259 bin lira sözleşme bedeli ile ihalesi gerçekleştirilen ve bu yıl içerisinde teslim edilmesi gereken Adliye Sarayı’nın hizmete girmesi ile ilçemizde daha rahat ve kaliteli hizmet verilecek hem vatandaşımız hem adliye çalışanımız rahat bir nefes alacak diye düşünüyorum.

 

GÖLET PROJELERİ

Gölet projelerine büyük bir önem veriyoruz. Bölgemizde yaşanan su problemini bu göletler ile tamamen ortadan kaldıracağız. Sondaj yolu ile su aranmasını sağlıklı bulmuyoruz. Bu bölgede su sorunu yaşanmasına da pek bir anlam veremiyorum inşallah bölgemize kazandıracağımız göletlerle bu sorunu ortadan kaldıracağız.

 

HASTANEDE SONA DOĞRU

Sadece Kdz.Ereğli’yi değil bölgemize hitap edecek modern bir hastaneye kavuşuyoruz, çalışmaların büyük bir çoğunluğu tamamlandı. Her şeyden önce bu hastane bölgenin en büyük ve özel hastanesi olacak. Şimdi ‘yolu yok’ sözleri ile eleştiri alıyoruz. Burada en büyük bedeli ben ödedim, kardeşim o inşaatta yaşamını yitirdi. Eleştirileri bize yapanlar bilmeli ki öncelikle alternatif ve geçici bir yol olacak. Daha sonra büyük bir kavşağın yapılmasıyla hastaneye ulaşımı daha kolay hale getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Bizim her zaman ve her şartta daha çok çalışmaya ve istikrara ihtiyacımız var. Bu da yakında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile mümkündür. İstikrarın mutlaka devamı için Başbakanımızı daha da güçlü bir şekilde desteklememiz gerekiyor. Bu bizimde güçlenmemiz anlamına gelecektir.

 

HEDEFİMİZ HİZMET

Halkımızın bizlere verdiği desteğe bir kez daha teşekkür ediyoruz. Biz gecemizi gündüzümüze katarak bölge halkının beklediği hizmetleri getirebilmek için çabalıyoruz. Kavgadan uzak diyalogdan ve hizmetten yana bir yolumuz var bu yolda emin adımlarla güçlenerek yürümeye devam edeceğiz. Yanlış yaptıklarımız tabi ki olabilir sonuçta biz de insanız, bizim tek hedefimiz bu kente hizmet edebilmektir”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)