CHP Genel Merkezi tarafından Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığına atanan Eylem Ertuğrul, kazandığı delege seçimlerinin ardından kongreye de tek aday olarak gitti.

Kongrede en çok dikkat çeken ise Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile Ünal Demirtaş'ın, Belediye başkanının çağrılmadığı OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem'in kahvaltısına katılması üzerine "yazıklar olsun!" diye seslenen Halil Posbıyık'ın kongreye katılıp katılmayacağı konusuydu. 397 delegenin olduğu kongreye 280 delegenin gelmesine rağmen, salonun 600 civarındaki partili ile doldurulması dikkat çekerken, 13.00'de başlayan kongreye Belediye Başkanı Halil Posbyık 14.30'da eşi Neriman Posbıyık ile geldi. Posbıyık'a Divan Başkanı Muhabbet Tezel "Konuşacak mısınız sayın başkan" diye sordu ama Posbıyık "hayır!" yanıtını verdi.

Kongrenin özüne gelirsek, ilçe Başkanlığına tek aday Eylem Ertuğrul 180 imza ile aday gösterildi. Atamalı yönetimden 4 kişi değiştirilerek başkan dahil 17 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Canberk Balcı, Cevdet Ertürk, Yıldıray Arslan, Yeşim Özçelik, Hikmet Uzuner, Muhsin Dikmen, Faik Marangoz, Ayşegül Erdoğan, Ece Karaarslan, Erdinç Sarımsak, Ali Kocamanoğlu, Hüseyin Çakır, Koray İşeri, Halil Bozkurt, Derya Fındık, ve Birgül Kalaycı.

CHP'liler eski ilçe başkanlarından ve belediye meclis üyesi Yaşar Balcı'nın oğlu Canberk Balcı'nın, daha önce aday çıkardığı Aii Kocamanoğlu ve Cevdet Ertürk'ün listede yer almasınını "Balcı'nın listesi" şeklinde değerlendirirken, listenin ileriye dönük milletvekili hesabına göre düzenlendiğini değerlendirenler de oldu. 

Kongrede konuşan Eylem Ertuğrul konuşmasında şunları söyledi:

"AKP iktidarı devletin tüm kurumlarını muhalifleri ezmek vatandaşı yoksullaştırmak için kullanmaktadır.

Cumhuriyetimizin tüm kazanımları pervasızca yandaşlara peşkeş çekilmektedir. İktidar artık satacak bir değer kalmayınca suyumuzu, ağacımızı, yer altı kaynaklarımızı paraya çevirip satıyor. Hatta bazı şirketlerin kazançları için halkın temiz havasını göz ardı etme cüretini bile gösteriyor. Halkın sağlığını hiçe sayarak kararlar alabiliyor.

Devletin tüm olanaklarını kendi yandaşlarına paylaştırmak üzere kullanan iktidardan kurtulmanın yolu, Atatürk devrimlerine uygun, doğru ve gerçekçi sosyal politikalar ve bunları uygulayarak inançlı ve kararlı kadrolardan geçmektedir.

Değerli CHP’liler sonuna kadar partili, idelist çalışkan ve dürüst üyelerden oluşan bir yönetim kurulu oluşturduk. Önümüzdeki dönemde yönetim kurulumuzla birlikte öncelikli olarak aktif çalışabilecek özellikle genç üye sayımızı artırmayı hedefleyeceğiz. Bunun için de hedef kitlemiz çevremizdeki yüksek öğretim kurumları ve sivil toplum kuruluşları olacaktır.

Kendimizi daha iyi ifade edebilmek için mahalle birimlerini aktifleyerek vatandaşlarımızın yaşadıkları mahallelerde küçük gruplar halinde sık sık toplantılar düzenleyeceğiz. Çalışmalarımız seçime bağımlı olmayacak. Halkın ilgisini çekebilecek ve ekonomik katkı sağlayabilecek projeler üreteceğiz. Esnaf ve köy ziyaretlerini artıracağız. Köylerde üye sayımızı artırmak zorunda olduğumuz aşikardır. Halka daha fazla temas ederek kendimizi anlatacağız. Bunlar kolay işler değil ancak ben şuan salonda bulunan insanların gözlerinde bu inancı kararlılığı ve mücadele azmini görüyorum."

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın'ın da katıldığı kongrede konuklara arısndaki İYİ Parti ilçe Başkanı Evrim Balbaloğlu'nun en büyük alkışı alması diktkatlerden kaçmadı.