Orman Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ersin Turan ve beraberindeki heyetin ORBİS (Orman Bilgi Sistemi) konularında yapılan çalışmaları mahallinde incelemek ve projesinin muhasebe modülünün mevcut durumunun değerlendirilmesi ile analitik bütçe çalışma ve uygulamalarını incelemek üzere bölgeye geldiği belirtildi.


ORBİS’te pilot işletme müdürlüğü olan Karabük Orman İşletme Müdürlüğünde İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Ersin Turan, başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Konumsal Firma temsilcilerinden Muhasebe Modülü yazılımından sorumlu Hakan Torun, Daire Şube Müdürleri, İşletme Müdürü, Zonguldak Orman Bölge Müdürü İşletmeler Saymanı, İşletme Müdürlüğü Saymanları katıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne gelen Daire Başkanı ve ekibindeki heyet Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettikten sonra Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Orman Bilgi Sistemi (ORBİS) Projesinin muhasebe modülünün mevcut durumu değerlendirildi. Karşılıklı istişareler yapılarak önerilerin sisteme aktarılması konusunda kararlar alındı.

Ardından Bartın’ a geçen Turan Bartın İşletme Müdürlüğü ve daha sonra Ulus İşletme Müdürlüğüne bağlı Kumluca ve Ardıç İşletme Şefliklerini ziyaretinin ardından bölgeden ayrıldı.