Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen fındık işçileri sağlık taramasından geçirildi.

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi görevli doktor ve hemşeriler, Alaplı İlçesine fındık toplamak için Doğu ve Güney Doğu İllerinden gelen ve Dağ Köyünde kurdukları çadırlarda konaklayan vatandaşların çadırlarını ziyaret ederek sağlık taraması yaptı.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Celal Altay,  yaptığı açıklamada, İlçeye Doğu ve Güneydoğu İllerinden gelen yaklaşık 2 bin fındık işçisini sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi.

Vatandaşların çadırlarını tek,tek gezerek dertlerini sıkıntılarını dinlediklerini sağlık problemi olanları muayene ettiklerini ifade eden Altay, " Alaplı'ya fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik işçiler ile iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin konakladığı bölgelere giderek çadırlarda kendilerini ziyaret ediyoruz. Önce çocuklar olmak üzere aileleri sağlık taramasından geçiriyoruz. Amacımız fındık işçileri daha sağlıklı olarak çalışmalarını sağlamaktır. Bunu yanında gebe olan kadınlara kurs vereceğiz. Ayrıca eğitim alan küçük çocukları da diş kontrolü yapacağız."diye konuştu.

Altay, gebe ve hasta olan çocukları sağlık ocaklarına ve hastanelere yönlendirdiklerini belirterek, "Dağ Köyünde yaklaşık 150 çadırda 300 yakın vatandaşı sağlık kontrolünden geçirdik. 4 gebe kadın ve 11 ishal vakası görüldü. İshal vakalısı görülenleri Sağlık Ocağına yönlendirirken gebe kadınları da Devlet Hastanesi kontrollere yönlendirdik. Çocukları aşılamalarını takip ediyoruz. Yaptığımız taramalarda olumsuz bir sağlık sorunları ile karşılaşmadık. Periyodik olarak sağlık taramalarımız devam edecektir” dedi.