Bir haber ajansının, "Tek yön uygulamasının kalkması için 4 kurum itirazda bulundu" haberinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı. Ereğli Kaymakamlığında İlçe Trafik Komisyonu toplantısı gerçekleştirilmediği de belirtilirken söz konusu ajans haberini şu şekilde verdi: Kdz. Ereğli ilçesinde 14 Aralık 2009 tarihinde başlayan tek yön uygulaması nedeniyle Ereğli Kaymakamlığında yapılan toplantıda 4 kurum itirazda bulundu.
Ereğli İlçe Trafik Komisyonu'nun 03.09.2009/14 Kararı ile Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddesi'nde başlatılan tek yön uygulamasına Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılan İlçe Trafik Komisyonu toplantısında Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma ve Şoförler ve Otomobilciler Odası tek yön uygulamasının kaldırılması yönünde karar verirken, Kdz. Ereğli Belediyesi uygulamanın devam etmesini istedi. Ayrıca Kaymakamlık yetkilileri Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddesi'nde esnaflarla, vatandaşlarla, öğrenci ve velilerle birebir anket yapılmasını önerdi. Tek yön uygulamasının başlamasının ardından birçok esnaf ve vatandaş uygulamaya tepki göstermişti. Bazı esnaflar uygulamanın başlamasının ardından işlerinde azalma olduğunu belirterek, uygulamanın kaldırılmasını istemişti.
Alınan kararın yakın zamanda uygulamaya konulması beklenirken, yetkililer Kdz. Ereğli Belediyesi'nin İlçe Trafik Komisyonu'nun kararının olmaksızın tek yön uygulamasını devam ettirme yetkisinin bulunduğunu ifade ettiler."

Öte yandan; Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, tek yön uygulamasının kalktığına dönük çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ?İlçe Trafik Komisyonu toplantı yapmadıki bu kararı alsın? dediler.