TEK YÖN UYGULAMASINDA SON DURUM

 

Ereğli Trafik Komisyonu'nun 3 Eylül 2009/14 Kararı ile Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddesi'nde 14 Aralık günü başlayan tek yön uygulamasını değerlendiren Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, eksiklerin giderileceğini söyledi. Tek yön uygulaması için 4 kişilik bir komisyon kurulduğunu belirten Aydın, bu komisyonun eksikleri tespit ettiğini söyledi. Bazı sürücülerin Erdemir ve İbrahim Efe Caddesi'nin neresi olduğunu bilmediğini kaydeden Aydın, eğitimlerin süreceğini söyledi.

 

SIKIŞMA OLAN YER BELLİ

Aydın, ?Ayın 14'ünde ilk uygulamanın başlama tarihini ve güzergahını belirlerken başlangıç noktasını Meydanbaşı Caddesi olarak belirtmiştik. Erdemir Caddesi'nden gidiş, İstanbul yol ayrımına geldiğimizde Uğur Mumcu ve Bağlık Karakolu istikametine tek yön olacağını belirtmiştik. İlçe Trafik Komisyonu'ndan çıkan kararımız bu şekildeydi. Fakat uygulamaya başlamadan önce tekrar yapılan bir değerlendirmede emniyet yetkilileri, halk otobüsü yetkilileri arkadaşlarımız ve belediyedeki ilgili arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmede bu projeyi iki aşamada uygulamaya koyalım dedik. İlk olarak trafiğin ağırlıklı olarak sıkıştığı yer Göztepe Köprüsü ile İstanbul yol ayrımındaki kalan kısımda Erdemir Caddesi'nde sıkışma oluyor. Burayı da rahatlatmak için geri dönüşümümüz İbrahim Efe Caddesi'ni birinci etapta alalım diye konuştuk. Pazartesi günkü uygulamaya oradan başladık. Trafik yetkilileri bu noktalarda önlemlerini aldılar. Bizde zabıta olarak trafiğe yardımcı olacağımızı söyledik. Cumartesi Meydanbaşı yolundan Göztepe Köprüsü'ne kadar olan kısımda ve İstanbul yol ayrımı ile Kırksekizler kavşağı arasındaki yön levhalarımızı çıkardık. Pazartesi günü uygulamamız başladı.

 

?GÜZERGAHLARI DOLAŞTIM?

Bu 3 günlük etap içerisinde gerek alt yapıda gerek uygulamada eksiklerimiz olduğunu gördük. Bende kendi aracımla yoğun saatlerde bu güzergahları dolaştım. Kendi eksiklerimizi de belirledik. Tekrar bir değerlendirme yaptık ve 4 kişilik bir alt komisyon kurduk. Bu komisyon uygulamayı takip edecek ve eksiklikleri belirleyerek minimuma indirecek. Bu komite de emniyetten, halk otobüslerinden, belediyeden de iki arkadaşımız görevlendirildi. 3 günlük yapılan uygulamada arkadaşlarımız fazla aksaklık olmadığını, oluşan aksaklıkların da halkı bilinçlendirerek giderileceği kanıtına vardık. PTT kavşağındaki sinyalizasyon sistemini emniyet yetkilileri ile birlikte değerlendirerek zamanlama ayarlarını ilgili birimleri iletmek üzere çalışmamızı yapıyoruz. Alt yapı çalışmalarında, otobüs duraklarında ve yön levhalarındaki çalışmalarımızı tamamlayacağız.

 

 EMNİYET MÜDÜRÜNE ÇAĞRI

Ama ağırlıklı olarak emniyet yetkililerinden beklentimiz bir hafta içerisinde eğitim ve yönlendirme çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. İbrahim Efe Caddesi'ni bilmediğini söyleyen, Erdemir Caddesi'nin neresi olduğunu bilmeyen sürücülerimiz var. Biz bu sürücülerimizi bu konuda mutlaka bilgilendirmeliyiz. Eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aksaklıklarımızı gidermek için her türlü imkanı kullanacağız. Biz halkımızdan anlayış bekliyoruz. Sürücülerin daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Erdemir?den çıkan ve Göztepe Köprüsü'nü kullanan sürücülerimizle Göztepe'de oturan Müftü Mahallesi'nin Göztepe tarafında oturan sürücülerin şehir merkezine inmeleri için yine eskiden olduğu gibi Göztepe Köprüsü'ndeki kavşağı kullanarak şehir merkezine inebilirler? dedi.

 

KİM DUR DİYECEK?

Ereğli Halk Otobüslerinin meydanbaşı güzergahını oldukça ağır çıkmaları, İstanbul Yol ayrımına kadar da istedikleri yerde yolcu indir bindir yapmaları hem trafik akışını zorlaştırırken hem de zaman zaman sert tartışmaların yaşanmasına neden oluyor. Bazı halk otobüsü şoförlerinin bu konuda eğitilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş?a da seslenerek, ?Sayın Müdürüm bir gün 15 dakikanızı Meydanbaşı güzergahının kenarında bekleyip ayırın, o halk otobüslerinin o meydanbaşı yokuşunu nasıl çıktığını kendi gözlerinizle görün. İstanbul Yol ayrımına kadar neler yaptıklarını izleyin. Hergün tartışmalar oluyor birgün birinin canı yanarsa kimse bunun hesabını veremez. Ayrıca işyerleri ana yol güzergahının bir bölümüne ?babalar? koyarak özel park alanları oluşturmuş. Bu konuda ciddi bir denetleme yapın, karayolunu kimse işgal edemesin? sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.