Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, çocuk istismarı ve cinayetlerine karşı birlik olma çağrısı yaptı.

Anıtpark Meydanında bulunan çocuk parkında toplanan Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, çocuk istismarı ve cinayetleri olaylarını, "sessiz kama, suça ortak olma", "tazecik bedenler kirlenmesi" yazılı pankartlarla protesto etti. 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, yaptığı açıklamada, son günlerde Türkiye'nin gündemini meşgul eden çocuk istismarı ve cinayetlerin yürekleri  derinden yaraladığını söyledi.

İstismara uğrayan çocukların genelde korkutulup sindirildiğini belirten Dikmen, "Birçok çocuk sesini çıkaramaz ve yaşadıklarını anlatamaz. Bununla birlikte gelenekler, örfler, ekonomik ilişkiler, toplumsal statülerin de baskısıyla birçok olay açığa çıkarılmadan üzeri örtülür. Bu durum istismarın toplumdaki devamına neden olur." dedi.

Dikmen, istismarın, sadece cinsel istismar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuğa şiddet uygulamak istismardır. Çocuğu haklarından mahrum bırakmak istismardır. Bir çocuğu çalıştırma ve üzerinden gelir elde etmek istismardır. Çocuk yaşta evlendirmek istismadır. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak çocuklara yönelik yaşanan cinsel fiziksel zihinsel ve duygusal istismarın karşısında olduğumuzu ve olacağımızı mağdurların yanında olacağımızı belirtiyoruz. Çocuklara yönelik her türlü istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalı. Toplumun duyarlığının daha net bir şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor, tüm kesimleri, STK’ları her türlü şiddete, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismara karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz."

 
(AA)