KESK Platformu adına Eğitim-Sen Şube Sekreteri Barış Güven İşçi Anıtı'nda yaptığı basın açıklamasında, Tekel işçilerini desteklediklerini ve onların mücadelelerinin kendilerinin de mücadeleleri olduğunu söyledi.
Güven, "Ellerimizde tuttuğumuz meşaleler bundan iki ay önce Ankara'da başlayan TEKEL direnişin kıvılcımıyla yakılmıştır. Ankara'nın soğuk ve ayazına, direnişlerini sürdürerek emekçilerin kararlılığını dosta düşmana bir kez daha gösteren TEKEL işçilerine buradan selamlıyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir.  Vicdanının sesine kulak vermekten vazgeçmemiş, alın terinin değerini bilen, göz nuruna saygı gösteren Türkiye'nin aydınlık ve namuslu insanları olarak bir kez daha sesleniyoruz. Dünyanın neresinde emekçilerin ücretleri bir anda yüzde elliye varan oranlarda düşürülmekte, dünyanın neresinde emeklilerin hakları tırpanlanmaktadır. Demokrasi  ve barışı temel alan bir ülke özlemimiz gerçekleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü  ülkenin gerçek sahipleri bizleriz" dedi.
İşçi Anıtı'nda yapılan konuşmanın ardından eylem yapanlar ellerinde bulunan meşalelerle birlikte Valilik önüne kadar slogan atarak yürüyüş yaptılar. Polisin barikat kurarak Valilik önüne geçişine izin vermedi. Göstericiler Valilik önündeki merdivenler de ellerindeki meşalelerle slogan atarak eyleme son verdi.