Kırmacı Mahallesi'nde bulunan dernek hizmet binasında gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.  Saygı duruşu sırasında 14 yaşındaki engelli Muhammet Demir'in asker selamı verdiği görüldü.

 

"MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, göreve geldikleri günden itibaren dernek tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenlerine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "İşte bugün de bu memnuniyeti duyuyoruz. Bugün 30 adet engelli sandalyemiz ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu sandalyeler durup dururken gökten yağmur gibi yağmıyor. Hayır sever vatandaşlarımızın çabaları sonrasında yağıyor. Toplamda bugüne kadar 500 adet manuel, 152 de akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı. Piyasa değeri 471 bin gibi bir rakama ulaştığını görüyoruz. Ciddi bir rakam. Dernek Başkan ve yönetimini kutluyorum. Hayırseverler Erlider Demir Çelik ile TAT Metal'a teşekkür ediyorum"

 

"TOPLUMUN HER KATMANINDA BULUNMASI LAZIM"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da dernek yöneticilerinin çabasını kutlayarak, "Fiziksel engelli kardeşlerimizin toplumun her katmanında bulunması lazım gerektiğine yürekten inanıyorum" dedi.

 

243 ENGELLİ İSTİHDAM EDİLDİ

Derneğin 2 bine yakın engelliye hizmet verdiğini anlatan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, "Hayırseverlerin katkıları ile bu hizmeti vermekteyiz. Derneğimizde engelliler için İşkur ve Halk Eğitim Merkezi'nin de desteğiyle 5 ayrı kurs var. Biz arkadaşlarımıza balık vermektense balık tutmayı öğretiyoruz. Bugüne kadar 243 engelli arkadaşımızın istihdam edilmesini sağladık .Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekerlekli sandalyeler bizler için çok güzel bir sevgililer günü hediyesi oldu" ifadelerine yer verdi.

 

TÖRENE KATILANLAR

Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Çalışma ve İş Kur Müdürü Gönül Demirsu, Ereğli TSO Başkanı Sertan Yalçın, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ile çok sayıda davetli katıldı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)