Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “ Celil Uzun Alaplı Belediyesi’nin borcunu ilk başlarda 70 milyon dedi, sonra 80 milyona çıkardı. Ardından 90 milyon dedi. Şimdi de çıkmış 123 milyon borcu var diyor. Kendilerine Belediyenin ne kadar borcu olduğunu resmi kayıtlarıyla bilgisini verdik. Belediyemizin borcu 41 milyon 367 bin TL’dir.” dedi.

Tekin, yaptığı açıklamada,  Ben Alaplı’da o kadar seçime girdim. Böyle bir seçimi ne Alaplı halkı gördü ne ben gördüm ifadesini kulandı.

Alaplı Belediyesinin borç batağında olduğunu yalanına güldüğünü belirten Tekin, “ 2 dönem meclis üyeliği, 2 dönem İlçe Başkanlığı yaptım. Ticaret ve Sanayi Odasında 1 dönem Başkan vekilliği, bir dönem yönetim kurulunda görev aldım. Alaplı’da yıllardan beri seçime girerim bu seçim kadar böyle çirkinlik ve rezillik görmedim.  İftira, tehditlerle yalan dolanla bizi yıldırmaya çalışıyorlar. İnsanlar üzerinde algı yapmaya çalışıyorlar. Halkımızda bende bunlara artık sadece gülüyoruz. “ dedi.

ALAPLI BELEDİYESİNİ BORÇ BATAĞINDA GÖSTERMEK ONLARI MUTLU EDİYOR

Alaplı Belediyesini elektriği kesilmediğini kesmek için de kimsenin gelmediğini vurgulayan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Celil Uzun Alaplı Belediyesi’nin borcunu ilk başlarda 70 milyon olduğunu söyledi. Sonra 80 milyona çıkardı, ardından 90 milyon olduğunu söyledi.  Şimdi de çıkmış 123 milyon borcu var diyor. Seçime kadar her halde daha yukarılara kadar çıkacak gibi(!) Ben bunlara şaşırıyorum gülüyorum. Kendilerine Belediyenin ne kadar borcu olduğunu resmi kayıtlarıyla birlikte verdik. Belediye Meclis üyesi arkadaşımıza teslim ettik. Nevzat Çimenoğlu’nun Ekrem Yazıcı‘dan devir aldığı borç 25 Milyon TL’dir. Benim Nevzat Çimenoğlun’dan devir aldığım borç ise, 34 Milyon TL’dir. Şuanda toplam borç 41 milyon 367 bin TL’dir. İnsanların kafalarını bulandırmak ve Alaplı Belediyesini borç batağında olduğunu göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bundan çok mutlu olduklarını görüyorum. Sevinerek gülerek konuşuyorlar. Alaplı Belediyesini elektriklerini kesmeye geldiler diye bir yalan uydurmuşlar. Celi Uzun, yalan konuşuyor. Alaplı Belediyesinin elektriğini kimse kesmeye gelmemiştir. Ayrıca elektriğin kesilmemesi ile ilgi biz kimseye yalvarmadık. Bunun üzerinden algı yapmak için çalışıyorlar. 31 Mart günü halkımız sandıkta bunlara en güzel cevabı verecektir. Kendileri de seçimi kaybettiklerini bildikleri için çamur at isi kalsın siyaseti yapıyorlar.”