Alaplı Belediyesi Meclisinin 2012 Ocak ayı olağan toplantısının ilk oturumuna belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve CHP'li muhalefet meclis üyeleri arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu.

 

 

Alaplı Belediye Meclisi Toplantı Salonunda, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun başkanlığında, tüm belediye meclisi üyelerinin katılımıyla başlayan toplantıda, 8 gündem maddesinden biri oy çokluğuyla, diğerleri oybirliğiyle kabul edildi.

 

AĞUSTOS'DA TATİL VAR

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda, gündemin ikinci maddesinde yer alan Meclis'in tatil ayı Ağustos olarak belirlenerek oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan geçici işçi vizeleri oybirliğiyle kabul edilirken, gündemin 4. maddesinde yer alan sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi, üzerinde detaylı bir çalışma yapılmak üzere oybirliğiyle Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Gündemin 5. maddesinde yer alan mimar kadrosunun ihdas edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

 

ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Gündemin 6. maddesinde ise Denetim Komisyonu'na üye seçimi yapıldı. Komisyon'un 5 üyeden oluşması oybirliğiyle kabul edilirken, yapılan gizli oylamayla Komisyon üyeliklerine; Saliha Sanlı, Dürdane An Köse, Hasan Demir, Mehmet Yaman ve Emine Çift oybirliğiyle seçildiler. Gündemin 7. maddesinde Derin Deniz Deşarj yapımında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan kredi kullanma yetkisinin verilmesi görüşüldü. Bir üyenin red oyuna karşılık diğer üyelerin kabul oylarıyla Derin Deniz Deşarj yapımı için kredi kullanma yetkisinin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin 8. ve son maddesinde yer alan imar tadilatları ise üzerinde daha detaylı bir çalışma yapılmak üzere oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.

 

TEKİN'DEN DEV MUHALEFET

CHP Alaplı ilçe Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Nuri Tekin, mecliste gündem dışı yaptığı konuşmada  Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Çimenoğlu'ndan 3 yıllık süresince yaptığı çalışmalar ile sorularına cevap vermesini isteyen Tekin, Belediyenin borçları, işçilerin maaş ödemeleri gibi pek çok konuda sözlü açıklama istedi.

Alaplı'nın yaşadığı sorunlar ile ilgili kendilerine düşen ne varsa parti ayırımı yapmaksızın her türlü desteği vermek istediklerini belirten Tekin şunları söyledi.Öncelikle 2012 yılının gerek ülkemiz ve gerek ilçemiz açısından güzel geçmesinin temenni ediyorum. Ben Belediye Meclisi ve kamuoyu huzurunda sayın başkana birkaç soru sormak istiyorum. Alaplı Belediyesi'nin kurum ve piyasa olan borç miktarı 2011 yılı sonu itibari ile ne kadardır? Alaplı Belediyesi'nin ihale ile satılan ve gelir elde edilen menkul, gayrimenkul ve demirbaş listeleri ne kadardır? Alaplı Belediyesi'nden Mart 2009'dan buyana kaç personel emekli edilmiş, kaç personel başka kurumlara gönderilmiştir. Bu işçilerin gönderilmesinden sonra Belediyenin gelirleri artmış mıdır?  Elde edilen bu gelirle ne gibi hizmetler yaptınız? Ya da mevcut müteahhit ve kadrolu işçilerin Belediyeden şu an için maaş alacakları var mıdır? Varsa ne kadardır?

 

DOLGU ALANINA DÖKÜM

Dolgu alanına gelişi güzel olarak hafriyat dökme işlemleri yapılmaktadır. Bununla ilgili olarak denetim yâda önlemler alınıyor mu? Bundan yaklaşık 1 ay önce, AKP İlçe Başkanı ve Milletvekili Ercan Candan ve Alaplı Kaymakamı ve Karayolları 4.bölgeden gelen bir yetkilinin yer aldığı bir heyet ile birlikte Alaplı'nın girişinin kapandığı noktada incelemeler yapılırken, Meclis Toplantısın bahane ederek inceleme yapılan noktadan neden ayrıldınız? Meclis toplantısı siz olmasanız bile Meclis Başkan Vekilinin başkanlığında yapılmaz mıydı? Alaplı için çok önemi çok büyük olan böyle bir konuda Belediye Meclis üyelerini de o heyete davet edip hep beraber bu konuda çözüm arayamaz mıydık?

 

MERVE KÖYÜNE GİRİŞ VERİLDİ

Karayolları tarafından Alaplı'ya köprü girişi olduğu gerekçesiyle giriş verilmezken yine köprü girişi olan Merve Köyü'ne bile giriş verilmiş olmasını nasıl açıklıyorsunuz? Girişi olmayan bir ilçenin Belediye Başkanı olmak içinize siniyor mu çok merak ediyorum? Alaplı Belediyesi kurulduğu bu günden yana 24 saat açık olarak halka hizmet etmiştir. Ancak görüyoruz ki artık saat 24.00'da sonra Belediye binası tamamen kapalı durumda bulunuyor. Gecenin bir yarısı halkın Belediyeye ihtiyacı olduğunda (su patlaması, kanalizasyon gibi) halk sorununu kime iletecek? 2011 sezonunda ulaşım sorununu bahane ederek Alaplı halkının gidebileceği tek yer olan Alaplı Belediyesi Plaj tesislerini halka açmadınız. Plajın durumu içler acısı. Çay bahçesi deseniz durumu ortada. Dolgu alanına 3-4 tane kamelya koyarak halkın gözünüzü boyadınız. Karşıyaka'da bulunan Köprü alt geçişi artık çamur ve yosun tutmuş durumda.

 

VATANDAŞ NASIL GEÇECEK

Sahile kenarına koyduğunuz kamelyalarda oturmak için bu vatandaş bu alt geçitten nasıl geçecek hiç düşündünüz mü? Göreve başlayalı 3 yıl, Ak Parti'ye geçeli birinci yılınızı doldurmak üzeresiniz. Bu süre içinde Asfalt ve betonlama çalışmalarından başka gözle görülen hiçbir şey yok. Kozlu Belediyesi Ak Parti'ye geçtikten sonra Kozlu'nun çehresi değişirken Alaplı yerinde saymaya devam etti. Alaplı halkı ne zaman gerçek anlamda Belediyeden hizmet alacak söyler misiniz? Belediye Başkanlığına seçildiğiniz ilk aylarda sürekli olarak Alaplı Belediyesi'nin borçları ile ilgili olarak şehir merkezine billboardlar astırıyordunuz. Ancak her ne hikmetse AKP'ye geçtikten sonra bu uygulamaya son verdiniz. Acaba siz AKP'ye geçtikten sonra Belediyenin borçları AKP tarafından silindi mi merak ediyorum. Tüm bu sorulara Belediye Meclis üyeleri ve kamuoyu nezdinde sözlü olarak cevap v ermenizi rica ediyorum

 

ÇİMENOĞLU SALONDAN AYRILINCA TEPKİ

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu,ise  tüm bu sorulara ilgili birimlerle görüşerek yazılı olarak cevap verip kendilerine iletileceğini söyledi. Gündem dışı konuşmak için söz alan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Serdar Akyol'un konuşmasını yapacağı sırada meclisten ayrılan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na tepki gösteren Serdar Akyol, Çimenoğlu'nu salonu terk etmekle suçladı. Çimenoğlu'nu hizmetler konusunda eleştiren Akyol, Alaplı halkı sizlere 2009 Mart ayında oy verirken, ilçeye hizmet etmeniz için oy verdi. Ama aradan geçen 3 yıla rağmen sizlerin Alaplı halkına hiçbir hizmet veremediğinizi sizlere oy verenlerin ağzından duyar hale geldik. Halkımız ilçede belediye var mı? Bunlar ne iş yapıyor, sözlerini sokağa çıkınca bizlere soruyorlar. Bizlerde bu soruların cevaplarını veremiyoruz. Siz belediye başkanı olarak hiç aksaklık görmüyorsunuz? Alaplı göç veriyor, bunu siz Ereğli'den gelirken ilçe nüfusu tabelasında yazıyor, okumuyor musunuz? Bizim şimdiye kadar verdiğimiz önergelere cevap verme gereğini görmüyorsunuz dedi