CHP Alaplı Belediye Meclis Üyesi olan İşadamı Nuri Tekin, kalabalık bir partili topluluğunun katılımı ile ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Tekin, parti binasında düzenlediği basın toplantısında artık ilçe başkanlığı için zamanının geldiğini düşündüğünü kaydederek,  16 Ocak Cumartesi günü yapılacak CHP 8. Olağan Genel kurulda başkan adayı olduğunu resmen ilan etti. Seçimlerin demokratik bir şekilde geçmesini istediğini kaydeden Tekin şu görüşlere yer verdi: Yıllardır aday olmamız noktasında baskılar vardı. 9 yıldır parti ilçe Başkanlığımızı yapan Mehmet Altay'ın (artık nöbet değişimi zamanı geldi) düşüncesiyle aday olmaya karar verdim. Günlerdir parti delegesi arkadaşlarla istişare sonucunda aday olma ya karar verdik. Hayırlı uğurlu olsun."dedi.
CHP ilçe Başkanı Mehmet Altay ise konuşmasında,  1975 yılında başladığım siyasete 2010 yılında son veriyorum. Artık Aday değilim, arkadaşlarımıza en iyi şekilde des tek verip, Alaplı'nın kalkınmasına katkı yapmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla ilçe başkanlığını en iyi şekilde yürüttük, Delegelerin düşüncelerini, önerilerini alarak bunları yaptık.. Sonuçta gördüm ki, artık CHP'de küçülmeye tahammül yok. Artık CHP'de tüm partililerin kenetlenerek güçlü bir örgütlenme yaratması gerekiyor. Artık CHP'nin halkla dayanışma içinde iktidara yürümesi gerekiyor. Bunun için birleştirici, bütünleştirici, genç ve dinamik bir ilçe başkanlığına ve ilçe yönetim kuruluna ihtiyaç var. İsteyen arkadaşlarımız ilçe başkanlığına aday olabilir onlara da destek vereceğiz" dedi.
Gerçekleştirilen toplantıda Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, Belediye meclis üyeleri, partinin kadın ve gençlik kolları ile delegelerde hazır bulundu.