Kısa adı KSGM olan Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün Ankara'da düzenlediği 3 günlük Kadın Erkek Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyet eğitim seminerinde ilçemizi Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürü T. Hakan Tekin temsil edecek.

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından Kadın Erkek Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyet Eğitimleri adı altında 29-30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan seminerde Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürü T. Hakan Tekin ilçemizi temsil edecek.
3 gün sürecek olan eğitim seminerinde Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım Müdürlükleri yöneticilerine yönelik olarak 2007-2008 yıllarında Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde başlatılmış olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimlerinin sürdürülebilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Söz konusu eğitimlerle yıl sonu itibariyle Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım Müdürlüklerinden yaklaşık 800 yöneticiye ulaşılmasını hedefleyen proje hakkında Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünde şu bilgiler yer almakta:
"2006/17 sayılı "Çocuk ve Kadına Yönelik Şiddet Hareketleri ile Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi için Alınacak Tedbirler" konulu Başbakanlık Genelgesi gereğince "Ülke genelinde tüm kamu kurum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör çalışanlarına yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verilmesinin zorunlu hale getirilmesi sağlanmalıdır." tedbirinin hayata geçirilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüzce; 2009 yılı süresince Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım Müdürlükleri yöneticilerine yönelik olarak "Kadın Erkek Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyet Eğitim"leri düzenlenmesi planlanmaktadır. Böylelikle Genel Müdürlüğümüzün 2007-2008 yıllarında yürüttüğü "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi" çerçevesinde proje illerinde başlatılmış olan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri"nin sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Eğitim Programı içerisinde "Toplumsal Cinsiyet-Biyolojik Cinsiyet, Türkiye'de Kadın Erkek Eşitsizliğinin Boyutları: Eşitsizlik Göstergeleri, Kadın Erkek Eşitliği Konusunda Ulusal-Uluslararası: Kurumsal ve Yasal Gelişmeler ile Kadın Erkek Eşitliğini Sağlamaya Yönelik Çalışmalar"a ilişkin bilgilendirmelerde ve görsel materyal sunumlarında bulunulmaktadır.
Eğitim Programının 3. Günü ise "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet" konulu bir seminer gerçekleştirilmektedir. Söz konusu eğitimlerle yıl sonu itibariyle Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım Müdürlüklerinden yaklaşık 800 yöneticiye ulaşılması hedeflenmektedir."