Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.

Tekin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tarihte yerini almış, alın teri üzerine kurulu büyük bir mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs, bugüne kadar emeğin evrensel değerlere ulaşması için tarihe not düşüren hak arayışlarının yolunu açmış ve açmaya devam etmektedir.

Emeği “en yüce değer” olarak kabul edenlerin bayramı olan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü, bu yıl da, barış, özgürlük ve demokrasinin, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam  hakkının tüm dünyaya haykırıldığı bir bayram günü olarak tarihteki yerini alacaktır.

Alın terinin karşılığı olan emek, insan yaşamı için büyük bir öneme haizdir. Bu yüzden herkes emeğe saygı duymalı ve emekçinin hakkını korumalıdır. Göreve başladıktan sonra taşeron  çalışanlarımızın içerideki birikmiş alacaklarını kısa bir sürede ödeyip, maaşlarında da yüzde 50’ye varan oranlarda artış yapmış, bunun yanında tüm çalışanlarımızın çalışma hakkını korumuş ve maaşlarını düzenli olarak ödemiş ve ödemeye devam eden  bir belediye başkanı olarak, bundan sonra da  emeğin ve alın terinin yanında olmaya devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm emekçilerin, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlar, bu anlamlı günün, ekmeğini alın teriyle kazanan tüm emekçi kesimin, daha özgür, daha demokratik, daha barışçıl, alın terinin karşılığını tam olarak alabildiği bir dünya düzenine  öncülük etmesini dilerim.”