Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Alaplı Ticaret Odası Başkanı Rafet Kılıç'a  sert çıktı.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çimenoğlu'nun trajedi komik bir açıklama yaptığını belirterek, "Çimenoğlu bir liman türküsü tutturmuş gidiyor. Neden başka yatırımlardan bahsetmiyor. Neden Alaplı'nın kalkınmada öncelikli ilçeler arasına alınması için gayret etmiyor' dedi.

Çimenoğlu'nun mensubu olduğu partisine güvenmediğini açıklamalarıyla açıkca  beyan ettiğini anlatan Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapmış, parti büyüğüm dediği Köksal Toptan ve Zonguldak milletvekilleri başta olmak üzere, İl Başkanı, Ak Parti MYK Üyesi ve Ak Parti İlçe Başkanından hizmet alamayacağını anlamış ve kısa süre önce katıldığı Ak Parti'ye güvenemediğini açıkça beyan etmiştir. Çimenoğlu herhalde Düzce Ak Parti Milletvekilleri ile anlaşmış olacak ki Düzce'ye bağlanmayı istiyor"

SAMİMİYETİNE GÜVENMİYORUZ

Sürekli bölgeye yatırımcıları davet etmekten bahseden Belediye Başkanı Çimenoğlu'nun samimiyetine güvenmediklerini ifade eden Tekin, Alaplı'ya bir jeneratör fabrikası kurulacaktı. Ancak yatırımcı tarım arazisi olduğu gerekçesiyle kendi arazisine fabrika kuramadı. Belediye Başkanı burada pasif kalarak Alaplı'da en az 150-200 kişinin ekmek yemesine, iş sahibi olmasına engel olmuştur. AKP'de ilk 50 isim içinde yer alan MYK Üyesi, İlçe Başkanı ve belediye Başkanının ortak hareket edemeyerek böyle bir sorunu çözemedikleri için Alaplı'yı bir yatırımdan yoksun kalmasına sebep olmuşlardır. Tarım arazisi olduğu bahane edilen bu bölgelere daha önce AK-Al ve ORKOSAN gibi irili ufaklı yatırımlar yapıldı. O dönemde ki siyasetçiler tarım arazisi bahanesinin altına sığınmayarak mücadeleye devam etmiş ve Alaplı'ya yatırım gelmesini sağlamışlardır. Çimenoğlu gazetelere çıkıp; ' Alaplı'ya yatırımcıları davet ediyoruz' şeklinde açıklamalar yapıyor. Bölgeye yatırımcı geldi de biz mi engel olduk diye kendisine sormak istiyorum' dedi.

 HIRS VE KİN SARMIŞ

Alaplı halkını kandırdığını öne süren Tekin, Alaplı Kapalı Pazayeri'nin bulunduğu bölgeye bir tekstil fabrikası talip olmuş ve Çimenoğlu buranın fabrikaya dönüştürülerek Alaplı'da 1000 kişinin iş sahibi olacağını söylemişti. Oysa ne yazık ki kapalı pazaryerini 1994 yılında Belediye Başkanıyken kamulaştırmasını yapan Çimenoğlu, buranın fabrikaya dönüştürülemeyeceğini bildiği halde, Alaplı halkına boş yere umut vermişti. Ayrıca Alaplı'ya yapılması planlanan hiçbir yatırımla ilgili olarak muhalefetin fikrini almadığını bizler Alaplı'nın menfaatleri doğrultusunda alınacak her kararda Belediye Başkanına destek olduk. Ama kendisinde aynı samimiyeti göremedik. Bundan sonra da göreceğimizi sanmıyorum. Çünkü Belediye Başkanı bir Meclis toplantısında kendisini eleştirdiğimiz zaman ertesi Meclis toplantısında bizlerle tokalaşma, selamlaşma zahmetinde bile bulunmuyor. Çünkü içini hırs ve kin sarmış' dedi.

BİNAYA VAR İŞÇİYE YOK

Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana Çimenoğlu'nun sürekli olarak Belediyenin borçlarından yakındığını hatırlatan CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin; ' Belediye işçisi aylardır doğru dürüst maaş alamıyor. 29 işçi başka kurumlara gönderilmelerine rağmen maaş sıkıntısı halen devam ediyor. Ancak Belediye binasında 3 yıldır aralıksız olarak süren bir tadilat çalışması var. Belediye Başkanı Çimenoğlu'nun göreve gelmesinden bu yana ilk iş olarak Başkanlık makam odasına başlattığı tadilat çalışmalarının bitmek bilmiyor. Oysaki işçiye gelince para yok. Ama makam odasına gelince akan sular duruyor. Alaplı'da şu anda yollar berbat, şehrin çeşitli yerlerinde başlatılan çalışmaların bile yarım bırakılmış durumda, Alaplı'nın bazı yerlerinde bırakın araçlarınızla gitmeyi yürümek bile zor.İlçe ölü bir şehir haline geldi. Esnaf umutsuz, işçi dertli. Ben Belediye Başkanı olsam böyle bir ortamda utancımdan sokağa çıkamazdım."

ALAPLI SENTETİK BUZLA TANIŞTI

 Çimenoğlu'nun Demokrat Parti'den aday olduğu 2009 yılı seçimlerinde ki; 'Alaplı Bölgenin Cazibe Merkezi olacak' sözlerini hatırlatan CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin; ' Evet, Alaplı Merkez oldu. Ama Cazibe değil, Fukara Merkezi oldu. Seçim döneminde şeffaf Belediye yönetimi, cazibe merkezi gibi söylemleri çok kullanmıştı. Hatta Alaplı'ya sentetik buz pateni pisti yapacağını bile gazetelerde okumuştuk. Çimenoğlu'na gerek kalmadı. Allah'ın takdiriyle bu sene öyle bir kar yağdı ki, yolları bile doğru dürüst açamayan Alaplı Belediyesi sayesinde Alaplı halkı sentetik buzla tanıştı. Alaplı'da yaşayanlar, esnaf, belediye işçisi, emeklisi, iş adamı o kadar mutlu ki, Belediye Başkanımız sürekli gülerken dışarıdan gören dört dörtlük bir ilçede yaşadığımızı düşünür. Oysa Alaplı kan ağlıyor. Halkı, esnafı, işçisi, emeklisi ağlıyor. Çimenoğlu günün büyük bir bölümünü şehir dışında geçirdiği için İlçenin sorunlarını göremez hale geldi.Alaplı'da ki eksikliklerle ilgili olarak Belediye Meclisine sürekli olarak önerge vermelerine rağmen Belediye başkanı sorunlara karşı duyarsız kalarak,İlçeyi umursamaz hale geldi.

ELEŞTİRİLERDEN TSO'DA NASİBİNİ ALDI

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç'ın da Oda üyelerinin sorunları ve Alaplı'nın sorunlarını düşünmek yerine kendi menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yaptığını iddia eden Tekin,"TSO Başkanı Rafet Kılıç'ın hangi şartlarda Oda Başkanı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Alaplı Ticaret odası bugüne kadar hiç böyle açıkça siyasetin içinde yer almamıştı. Alaplı'lı iş adamlarının ve TSO üyelerinin birçok sorunu varken, ortağı olduğu ALPORT (Liman) için Ankara'da sürekli temaslarda bulunuyor. Ticaret Odası 3 yıldır kendi üyelerine yönelik hiçbir çalışmada bulunmamıştır. Sadece yılda bir kez Antalya gibi turistik yerlere geziler düzenleyerek oturdukları koltuğun ciddiyetini bile anlamadıklarını açıkça ortaya koyduklarını öne sürdü. Ankara ziyaretlerine AKP Milletvekilleri ile görüşerek ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ü ziyaret etmemelerini de sert bir dille eleştiren Tekin; 'Zonguldak Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk bugüne kadar Alaplı Ticaret Odası tarafından düzenlenen her etkinliğe katılmasına rağmen Alaplı TSO heyeti tarafından bir kez bile ziyaret edilmemiştir. Kimse kusura bakmasın ama bu davranışın altında siyasette aranır başka şeylerde aranır. TSO Başkanı, Belediye Başkanıyla birlikte Limanla yatıp limanla kalkıyorlar. Alaplı'ya liman yapılmasını herkes gibi bizde istiyoruz. Zaten bu konuda ki fikrimizi geçmiş dönemlerde açıkça ifade etmiştik. Bizi üzen tek nokta Ticaret odası Başkanının ve yönetiminin sadece Liman konusu üzerinde durması ve Alaplı'nın sorunları görmezden gelmeleridir. Alaplı'nın girişi kapandı. En son açıklamayı ise iş bittikten sonra Ticaret Odası yaptı. Galiba Liman Projesi zora girecek diye iktidardan çekindikleri için sessiz kaldılar"

KAYMAKAM MALĞAÇ ALAPLI İÇİN BİR ŞANS

Görevine kısa bir süre önce başlamasına rağmen Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ın Alaplı sorunlarına Belediye Başkanından daha fazla hassasiyet gösterdiğini kaydeden Tekin; "Sayın Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'ın Alaplı'nın sorunları hakkında bu kadar kısa süre içinde bilgi sahibi olması ve bu sorunların çözümü konusunda gayretli çalışmalarını takdir etmemek elde değil. Umarım Alaplı'nın sorunlarının çözülmesi konusunda uzun yıllar birlikte çalışırız"