Cumhuriyet Halk Partisi'nin Alaplı'da yoğun katılım ile seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. 

 

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, yaptığı konuşmada, CHP olarak hizmete talip olduklarını söyledi. Alaplı'ya daha çok hizmet gelebilmesi için belediye başkan adayı Nuri Tekin'e oy verilmesini isteyen Haberal, "Hizmeti beraber yapacağız. Tekin kardeşimizi seçerseniz ondan sonra göreceksiniz Alaplı'nın şekli değişecek. Sıkıntılarımız var, bunları biliyoruz. CHP olarak  problemleri çözmeye adayıyız"  diye konuştu.

Zonguldak,Ereğli,Akçakoca,Gümeli ve Yığılça’dan gelen partilerin katılımıyla miting havasında geçen seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Alaplı Belediye Başkan Adayı Tekin, 30 Mart yerel seçimlerinde kazananın CHP olacağını söyledi.

Pazaryerinin şehir merkezine geri getireceğini öne süren Tekin, “Hiç kimse merak etmesin 30 Mart’dan sonra olmazsa olmazlarımız var,  pazarı geri getirmek, Alaplı’nın yolunu açmak ve Alaplı dolgu alanını Karşıyaka ile birleştirip, dolguyu vatandaşın kullanımına açmak.  Arkadaşlar , Ben  Alaplı’daki bütün sıkıntıları biliyorum. Ben içinizden biriyim. Bu sorunları tek tek bilen kişiyim. Alaplı’da hizmet nasıl verilir göstereceğiz. İktidar partisi ile hizmet olmuyor.  Bu iş gönülden gelir, yürekten gelir. Bizde o yürekte, o gönülde var.  Güzel bir ilçede yaşıyoruz. Alaplı ilçesinin belediye başkanı iktidar partisinden ama çevre ilçelere bakın, muhalefet partisinin belediye başkanlarının yaptıkları hizmetler ortada. Birde iktidar partisinin yaptığı hizmetleri görüyoruz. Olmazsa olmazlarımız var. Tek sevdamız var.  Bizim derdimiz koltuk değil, bizim derdimiz hizmet. Eskiden panayır vardı. Ormanlı’dan Ereğli’den Düzce’den  esnaflar o haftaki kazancı ile  aylık ödemelerini yapardı.  Bazıları da pazaryerini geri getireceğiz diyerek 5 yıl önce sizden oy istediler ne oldu.  Pazar geri geldi mi arkadaşlar?  Dışarıdan gelenleri bir tarafa bırakın onlar gitti. Site halkının da yüzde 60’ı Ereğli pazarına gidiyor.  Alaplılı bırakın dışarıdan gelenleri elimizdeki vatandaşı da kaçırdık. Bu pazarı geri getirmezsem namerdim.”

Konuşmaların ardından, CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkan adayı Nuri Tekin, İlçe Başkanı Ahmet Tosun ve çok sayıda partili seçim bürosu açılışını yaptı.