Kaymakam Nazım Madenoğlu, ilçe genelinde tekli eğitime bir iki eksik dışında geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 


2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Kdz.Ereğli'de tören düzenlendi. Kepez İlkokulu’nda düzenlenen programa Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

 

138 OKULDA EĞİTİM BAŞLADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Kdz.Ereğli’de 138 okulda 2 bin 300 öğretmen ve 34 bin öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılına başlanıldığını belirterek, "Yüreği ilk kez okulla buluşma heyecanıyla çarpan minik yavrularımıza, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımız ve bu kutsal mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 2017-2018 eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum"  dedi.

 

"GELECEK AYDINLIK OLACAKTIR"

Kaymakam Nazım Madenoğlu, toplumun geleceğinin eğitime ve öğretmenlere bağlı olduğuna belirterek şunları söyledi: "Sizler çocuklarımız en iyi şekilde yetiştirdiğiniz takdirde; topluma, devlete ve insanlığa faydalı olarak yetiştirdiğiniz taktirde sanıyorum ki sadece Türkiyemizin değil bütün dünyanın da geleceği aydınlık olacaktır. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın yolu Cumhuriyetimizin kurucusu büyük asker Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi çalışmaktan geçer. Biz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak hatta onu geçmek zorundayız. Bugün çağdaş uluslar arasında Türk milleti yerini almıştır. Gelişmiş bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz.

 

"EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR"

Eğitime olan yatırımlar da gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Bugün biz ilçemize baktığımızda alt yapı olarak, fiziki kapasite olarak birkaç okulumuzun dışında tekli eğitime geçmiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Önümüzdeki kısa zaman içerisinde de fiziki kapasitemizi arttırarak tamamen ikili eğitimden tekli eğitime geçeceğiz. Ayrıca eğitim ve öğretimde ulaştığımız kaliteyi memnuniyet verici olarak bulmakla beraber yeterli olarak gördüğümüzü de söyleyemeyiz. O itibarla bütün öğretmen arkadaşlarımdan toplumumuzun kendilerinden beklediği o tarihi fonksiyonu yerine getirmelerini istemek gibi bir hakkımız olduğunu düşünüyorum"

 

"HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler, veliler ve öğrenciler için hayırlar getirmesini temenni ederek, “bizler evlatlarımızı yarınlara hazırlayan öğretmenlerimizin her zaman yanındayız. Velilerimizi de tebrik ediyorum; çocuklarımızı yarınlara hazırlamak için büyük gayret içindesiniz. Her şeyden vazgeçebiliriz ancak eğitim ihmal etmemiz lazım. Bu yüzden biz belediye olarak eğitim kurumlarımızın yanındayız.  Eğitim kurumlarımızın eksiklilerini gidermek konusunda hassasiyetle duruyoruz. Bu sene de 4-5 okulumuzun zemin düzeltmelerini yaptık. Çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Masa, sandalye ihtiyaçları varsa bunları veriyoruz.”şeklinde konuştu. 

Programda konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Kafkas Halkoyunları performansı sergilendi. Daha sonra ise protokol üyeleri birlikte ilk ders zilini çaldı ve 4-A sınıfında öğrencilere kitap dağıtımı gerçekleştirdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)