Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden Çaycumaspor ve Saltukova Belediyespor maçında Çaycumaspor'lu futbolcu Teoman maç boyunca tartıştığı Saltukova Belediyespor'un kalecisi Kader'e maçın bitiminde saldırdı. Futbolcu Teoman ve kaleci Kader'in kavgasını gören her iki takım futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri sahaya girerek birbirlerine saldırmaya başladı. Tekme ve tokatlar havada uçuşurken, bazı futbolcular ise taraftarlara sataştı. Tel örgülere çıkarak taraftarlara saldırmak isteyen futbolcunun kramponu kayması sonucu girişimi sonuçsuz kaldı. Seyirciler ise, küfürlü tezahüratlarla futbolcu ve hakemlere tepki gösterdi. Maçta geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri sahaya girerek olayları yatıştırdı.

 

POLİS EŞLİĞİNDE GÖNDERİLDİLER

 

Soyunma odasına yönelen her iki takım futbolcuları, teknik kadro ve yöneticiler arasında yeniden kavga başlarken, tekme tokatlar yine havada uçuştu. Önce polisin güvenlik kordonuna aldığı her iki takım oyuncuları ve yöneticileri ardından ise, hakemler polis eşliğinde stattan gönderildi. Saltukova Belediyespor Kulübü ve Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, kalecilerine saldıran Teoman'ın pozisyonu ile ilgili, "Ben bu konu ile ilgili yorum yapmak istemiyorum" dedi. Başkan Adil Düzlü maçta çıkan olaylar ilgili ise, "Çok üzgünüz böyle olmamalıydı. Biz iki kardeş kulübüz. Bağlı bulunduğumuz ilçenin kulübü ile böyle olaylar yaşandı. İstemediğimiz olaylar yaşandı" diye konuştu.

 

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

 

Maçın orta hakemi Serkan Bostancı, maçın 26. dakikasında ikili mücadelede yere düşen Can'ı yaptığı el hareketi nedeniyle gösterdiği kırmıza kart ile oyundan attı. Bölgesel Amatör Lig maçlarının başlamadan önce Bartınspor kadrosunda yer alan Can'ın hazırlık maçında karşılaştığı Karabükspor Genç Takımı'ndaki bir futbolcuyu dövdüğü ileri sürülürken, medyaya da yansıyan görüntüler sonrasında ceza aldığı ve takımdan ihraç edildiği iddia edildi. Sarı kartı bulunan Çaycumaspor'un kalecisi Sametcan hakemin verdiği penaltı pozisyonuna itirazları üzerine ikinci sarı kart göstererek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın 68. dakikasında ise, sarı kartı bulunan Saadettin pozisyon sonrası gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışı edildi. Saadettin sahadan çıkarken formasını üzerinden çıkararak, taç çizgisinin kenarındaki yedek topların bulunduğu bölgede formasını yere serdi. Hakemlere tepkisin gösteren Saadettin sessizce soyunma odasına gitti.

 

SERT MÜDAHALELER YAŞANDI

 

Maçın devre arasında ise, Saltukova Belediyespor'lu eski bir yönetici taraftarların yanına giderek sakin olmaları konusunda uyardı. Saltukova Belediyespor'lu taraftarlar ise, bu yöneticiye tepki gösterdi. Maç boyunca her iki takım oyuncuları arasında sert mücadeleler yaşanırken, Çaycumaspor'lu futbolcular bir çok pozisyonda yanlış kararlar verdiğini önü sürdükleri hakeme sık sık itiraz ve tepki gösterdiler. Maçta 3 kırmızı kartın yanı sıra, Saltukova Belediyespor ve Çaycumaspor'dan 5'er futbolcu olmak üzere toplam 10 sarı kart gösterildi. Olaylı maçı Saltukova Belediyespor 3-0 kazandı.