Alaplı'da görevli bir imam, hutbe ve vaazları tablet bilgisayar kullanarak veriyor. Alaplı Merkez Cami İmamı Birol Önder (38), cemaate yönelik yaptığı dini konuşmaların yanı sıra cuma hutbelerinde tablet bilgisayarından faydalanıyor. Hutbeyi tabletten okuyan imam, vaazlarında da teknolojinin imkanlarını kullanıyor. Teknolojiyi yakından takip eden imam Önder, yaptığı açıklamada, bilişim çağının her geçen gün ilerlediğini belirterek, din görevlilerinin de bundan geri kalmaması gerektiğini söyledi. Dini konularda cemaate daha faydalı olabilmek için tablet bilgisayar satın aldığını ifade eden Önder, Vaaz ve hutbelerimde tabletimden yararlanıyorum. İnternet bağlantısı sayesinde de her türlü dini bilgilere ulaşabiliyorum. Teknolojiyi insanlarımızın faydasına kullanmak din görevlilerinin görevidir dedi. Önder, vaazlarını projeksiyon cihazıyla sunum eşliğinde gerçekleştirme hedefinin de olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
İnşallah teknolojiyi bundan sonraki aşamalarda daha da yararlı kullanacağım. Cemaati görsel unsurlar kullanarak dini konularda bilgilendirmeyi istiyorum.
Tabletimdeki sunumları projeksiyon cihazıyla perdeye yansıtıp, insanların zihinlerinde anlattıklarımın kalıcı olmasına katkı sağlamayı planlıyorum. Merkez Camisi'nde teknolojiden en iyi şekilde faydalanmak için çalışmalarım devam edecektir.
Cemaattekiler de bir çok camide imamların hutbeleri kağıttan okuduğunu, Önder'in ise teknolojik aletler kullandığı görünce şaşırdıklarını kaydetti.