Ak Parti Kurucu Belde Başkanı Mahmut Kefelioğlu, eski Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Bebek, Orhan Küçüker, Veli İşen, Kilimli eski Engelliler Komisyonu Başkanı Orhan Çimşir ve Subatan Mahallesi eski Muhtarı Rüstem Tozman yaptıkları ortak yazılı açıklamada, mevcut Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’in tekrar aday gösterilmesi durumunda partinin Kilimli’de kan kaybının artarak devam edeceğini bildirdiler.

 

“AÇIKLAMA YAPILMASINI UYGUN GÖRDÜK”

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “Bizler AK Partinin kurulduğu günden bu yana Parti Kuruculuğu, Belde Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve partimizin çeşitli kademelerinde görev almış kişiler olarak belediyemizin AK Belediyecilik anlayışına uymayan icraatlarının ve partimiz bünyesinde bulunan belediyenin yolsuzluk, şaibe ve polis baskınları ile anılmaması için dilimizin döndüğü nefesimizin yettiği kadarı ile daha önce de yapmış olduğumuz çalışmalarımızın ışığında bu basın açıklamasının da yapılmasını uygun gördük.

 

“POLİS BASKINLARI, GÖZALTILAR,

KELEPÇELENMİŞ GÖRÜNTÜLER”

2009 yılında partimiz bünyesine kazandırdığımız belediyemiz aradan geçen 4,5 yıl içerisinde basiretsiz ve kötü yönetimler sonucu güvenilirliğini ve inandırıcılığını kamuoyu nezdinde yitirmiştir. Bunların sebeplerine gelince; bu süreçte yaşanan polis baskınları, gözaltılar, Seçkin Özdemir’in kelepçelenmiş bir şekilde adliyeye sevk edilişi, günlerce gözaltında kalışı ve tüm bu süreçlerin yerel ve ulusal basında manşetlerden düşmemesi, belediye çalışanlarına uzun süre maaş verilmemesi, halkımızın tek nefes alabileceği park ve bahçelerde belediyenin borcundan dolayı yaşanan elektrik kesintileri, mazot yokluğundan dolayı mahalle aralarından çöplerin toplanılmaması, (K) belgesi olmadığından dolayı ambulansların, cenaze araçlarının hastaların ve cenazelerin şehirlerarası nakillerinin yapılamaması, kanalizasyon çalışmalarından dolayı kazılan yolların açılan kanalların gerekli şekilde kapatılmaması şeklinde sıralanabilir. Tüm bunlar bir yana Zonguldak ve Kilimli ’de sıklıkla duyduğumuz “Belediye Başkanınız ağır cezada yargılanıyor” sözleri kuruluşundan bugüne kadar partimize emek vermiş kişiler olarak bizleri derinden yaralamakta, bu uğurda gece gündüz vermiş olduğumuz mücadelemizi de anlamsız kılmaktadır.

 

“YENİ ADAY GÖSTERİLSİN”

Bizler mevcut belediye başkanının tekrar aday gösterilmesi halinde kamuoyunda ki imajı ile bu seçimleri kazanamayacağımızı belirtmek istiyoruz. Aksi durumda partimizin Kilimli İlçesinde kan kaybının artarak devam edeceğinden korkmaktayız.  Sonuç olarak; Ak Parti ailesini toparlayıp mevcut İlçe yönetimi ile birlikte küskünleri bir araya getirebilecek güvenilir, temiz ve yeni bir aday ile seçimi tekrar kazanacağımıza inanıyoruz”