Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı Ziraat Odası'nın Kefkenaltı mevkisindeki zirai ürünler üretim sahasında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Vedat Yılmaz; Alaplı İlçe Tarım Müdürü İzzet Yilmaz, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ile Oda yöneticileri ve ziraat mühendislerinin de katılımıyla,  Osmanlı Çileği, Yediveren Çileği, çiçek ve süs bitkileri ile sebze, meyve bitkileri ve  fidanlarının yetiştirildiği üretim sahasında incelemelerde bulundu.  Yapılan çalışmalarla ilgili Zıraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve Oda yöneticilerinden bilgi alan Kaymakam Vedat Yılmaz, beraberindekilerle birlikte, Osmanlı Çileği fidesi dikimi yaparak çalışmalara destek verdi.

YILMAZ, "OSMANLI ÇİLEĞİ'NE TEKRAR HAYAT VERMEK İSTİYORUZ"

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı'da eskiden üretimi yapılan gerçek Osmanlı Çileği yetiştiriciliğinin uzun yıllardır unutulduğuna ve  bitme noktasına geldiğine dikkat çekerek, "İlçemizde, besin değeri kadar, ekonomik değeri de çok yüksek olan Osmanlı Çileği'ne tekrar hayat vermeyi amaçlıyoruz. Bunun için, tekrar fide üretimi yaparak, başta ilçemizde bu ürünün geçmişte üretildiği köyler olmak üzere, Osmanlı Çilegi'ni tekrar çiftçilerimiz ve ilçemizle buluşturmak istiyoruz. Bu amaçla, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ziraat Odası arasında ortak proje çalışmasına başladık. " ifadelerini kullandı.