Alaplı’da  yaşayan Muhammet Baysal, 8 ay önce kendisine telefon açarak, “Bonus kazandınız onaylıyor musunuz” sorusu üzerine onayladığını söyleyen Baysal, 3 saat sonra kredi kartlarından 15 Bin lira çekildiğini öğrendi. Ertesi günü bankaya giden Baysal, dolandırıldığını öğrendikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

8 aydır emekli maaşından dolandırıcılara kaptırdığı parayı ödeyen Baysal,”Benim başıma böyle bir olay geldi. Benim gibi başkaları da dolandırılmasın” dedi.

Baysal, yaptığı açıklamada, 3 tane kredi kartının olduğunu hiç birini de kullanmadığını söyledi.

Telefonda adını söyleyerek bonus kazandınız denilince hemen onayladığını ifade eden Baysal  durumu şöyle anlattı:

 “8 ay önce ev telefonum çaldı. Telefondaki kişi adımı söyleyerek, "düzenli ödemelerimden dolayı kredi kartlarınıza bonus puan kazandığınız” dedi.  Bu bonus para puanları yüklemek için üç adet kartımın numaralarını da bana söyleyince bende inandım ve onaylıyorum dedim. Birkaç saat sonra telefonuma mesaj geldi. 15 Bin lira kartlarımdan çekildiğine dair. Bende bir sonraki gün sabah bankaya gittim. Görevliye durumu anlattıktan sonra bana yapacakları bir şeyin olmadığını dolandırıldığını söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunma mı istedi, savcılığa suç duyurusunda bulundum. 8 aydır hiçbir sonuç çıkmadı. Bin 200 lira emekli maaşım vardı. 8 aydır emekli maaşı dolandırıcılara kaptırdığım paraya kesiliyor. Dolandırıcı benimle öyle güzel konuşuyor ki tüm bilgilerimizde biliyor. Bende ona kanarak onaylama yaptım. Ben temiz duygularımın kurbanı oldum. Benim gibi başkaları da dolandırılmasın.”