19.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun seçim çalışmalarına gittiği her yerde bir yandan vatandaşların hastane ve çeşitli kurumlardaki sıkıntılarını çözüm üreterek adeta, 112 Hızır Acil Servisi gibi çalışıyor.

Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun dere tepe durmadan seçim çalışmalarına devam ederken, bir yandan da hiç susmayan telefonlara cevap veriyor. Adeta 112 Hızır Acil Servisi gibi vatandaşların işlerini hallederek dualarını alıyor. 
Dikkat çeken diğer konu ise Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan Zonguldaklı vatandaşların da Ali Uzun’u arayıp yardım istemesi oldu. Ereğli gezisinde Çanakkale’de bir Zonguldaklı vatandaşın sorununu da çözen Ali Uzun, insanların duaya da ihtiyacı olduğunu her fırsatta ifade ediyor. 
Vatandaşların yoğun ilgisi karşısında moral bulan Uzun, “Ben hayatım boyunca elimden geldiği, gücümün yettiği kadar bulunduğum her ortamı Zonguldak ve bölgemizin insanına hizmet olarak sunmaya çalıştım.
Belki zaman zaman bizimde eksik kaldığımız olmuştur ama elimden geldiğince Zonguldak ve bölge insanını yalnız bırakmamaya çalıştım. Bugünde seçim çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan vatandaşlarımızı dinliyor ve sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu bana büyük bir keyif veriyor. İnsanların gözlerindeki sevgi her şeyin önünde, Allah milletime beni mahcup etmesin.
Ben bir ilçeyi veya bir bölgenin temsilcisi değil Zonguldak ve Zonguldak dışında yaşayan insanlarımın da temsilcisi olacağım.
Milletvekili olacak kişilerin bu yönü de olması lazım. Öyle görünüyor ki 12 Haziran'dan sonra, hem vatandaşlarımızın bireysel sorunlarında, hem de ilimizin ve bölgemizin kentsel sorunlarının çözümünde milletvekili olarak hizmeti devam ettireceğiz” dedi.