İki kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yapılan bazı haberlere, ölen Emine Aslan’ın fotoğrafı yerine olayla alakası olmayan isim benzeri ‘Emine Arslan’ın fotoğrafı konulması infial yarattı. Yaşamlarını yitiren kişiler ile hiçbir bağının olmadığını belirten Emine Aslan, suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Çok kötüyüm. Hiç iyi değilim. Telefonum susmadı. Annem, abimler çok kötüler” dedi. 
Dün akşam (20 Ağustos) saat 20.30 sularında, Alaplı-Akçakoca yolu arası Kavukkavla mevkisinde meydana gelen silahlı saldırıda, Yavuz Beşikçi ile yanında bulunan Emine Aslan’ın hayatını kaybettiği olay sonrası flaş gelişme yaşandı. 
Saldırıda ölen Emine Aslan’ın fotoğrafı diye isim benzeri olan bir başka kadının fotoğrafı, bazı haber sitelerinde yayınlandı. Hayatta olan “Emine Arslan”, haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Karadeniz Ereğli Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulunan Arslan, çıkan haberlerden sonra kendisi ve ailesinin psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Bir çocuk annesi olan 32 yaşındaki Arslan, şu sözlerle konuştu:

“HİÇ İYİ DEĞİLİM”


Hiçbir şeyden haberim yoktu, bir anda oldu. Telefonlar akın akın gelmeye başlayınca ne olduğunu anlamaya başladım. Önce ismim geçti, inanmadık. Sonra fotoğrafımı koyunca asılsız haber olduğu ortaya çıktı. İsim benzerliği var. Onun soy ismi ‘Aslan’, benim ki ‘Arslan’. Facebook sayfamdan kendi kafalarına göre benim fotoğrafımı bulup ‘öldü’ diye koymuşlar. 
Çok kötüyüm. Hiç iyi değilim. Telefonum susmadı. Annem, abimler çok kötüler. Ailem hiç iyi durumda değil. Korktum. Başıma daha önce böyle bir şey gelmedi, iyi değilim. Şuan suç duyurusunda bulunacağım. Fotoğrafımı kim paylaştı ise kim yayınladıysa hepsinden suç duyurusunda bulunacağım. Yazık. İki tarafın canı gitti ama böyle asılsız bir haber hiç iyi olmadı. Haber ajanslarından da aradılar özür dilemek için ama bu normal standart bir olay değil. ‘Bu özrü kabul edemem, şikayet edeceğim’ dedim. Yasal süreci başlatıyorum. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


Çıkan haberlere ilk baktığımızda isim yazmıyordu. Bu aralar gündemde silahlı çok olay oldu. ‘Yavuz Beşikçi’ diyordu haberde. Bundan biraz sonra ‘Emine Aslan’ yazınca çevrem beni aramaya başladı. ‘Ben değilim’ dedim. Buraya kadar yine problem yoktu. Ama bunun üzerine, Facebook adresimde fotoğrafım alınıp koyulduktan sonra, ailem ve arkadaşlarım perişan bir şekilde ağlayarak beni aradılar. İki şahsı kesinlikle tanımıyorum, bir bağım yok. Ölen kadın 35 yaşında ben 33 yaşımdayım. Gece 02.30’a doğru bu sefer herkes aramaya başladı beni. Annemi, yengemi aradılar. Herkesin psikolojisi bozuldu. Annem şuan evde hasta yatıyor. Bende, köyümden fındıktan çıkıp direkt Adliye’ye geldim.
Olayı duyduğumda, köyümdeki evimdeydim. Fındık topluyordum. Olayın olduğunda burada bile değildim.” 
Emine Arslan, daha sonra suç duyurusunda bulunmak için Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne girdi.