Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimi kapsamında tutuklanan ve aralarında "emniyet imamları"nın yanı sıra eski emniyet müdürleri, amirler, komiserler ve polis memurlarının bulunduğu 73 sanığın yargılanmasına devam edildi. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 68'i tutuklu 73 sanık ve avukatları katıldı. 

"KABUL ETMİYORUM"
Tutuklu sanıklardan Ali Akın, savunmasında, KHK ile meslekten ihraç edildiğini, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "İddianamede benimle ilgili iddialarda bulunan bazı kişileri tanımıyorum. Bazı kişiler ise mesai arkadaşlarımdır ancak kendileriyle bir samimiyetim yoktur. Benim hakkımda verilen iddaları ve bilgileri kabul etmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

"AÇIĞA ALINDIĞIM TEBLİĞ EDİLDİ"
Bank Asya'ya çocuğunun eğitimiyle ilgili hesap açtığını ifade eden Akın, şöyle konuştu: "Çocuğum 2014-2015 yıllarından örgütün kapatılan özel okulunda devlet teşviği ile okudu. Hesabımdan yatırılan paralar ise okul taksitleriydi. Çocuğumu okuldan aldıktan sonra bana geri iade olarak bir para yatırıldı. Bunun haricinde başka bir para transferim olmadı. Ayrıca örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock'u hiç kullanmadım. Telefonumda da çıkmasına şaşırdım. Ben 15 Temmuz gecesi görev gereği istirahitliydim. Olayı duyar duymaz 20 dakikada görev yaptığım şubeye geçtim. 16 Temmuz akşamına kadar bekledik. Ertesi gün bana açığa alındığım tebliğ edildi. Ben hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum ve tahliyemi talep ediyorum."

"TUTUKLANINCA ÖĞRENDİM"
Mahkeme başkanının, 'Telefonunda Bylock çıkıyor ve sen bunu bilmiyorsun. Kullanıcı listendekileri tanıyor musun?" sorusuna ise Akın, "Ben ByLock nedir tutuklanınca öğrendim. Listede bulanan bazı kişileri tanıyorum ama ben bunlarla bu program üzerinden haberleşmedim." şeklinde cevap verdi.

"BANA AİT DEĞİLDİR"
Mahkeme heyetinin, "TUKAP sistemi nedir ve bazı sanıkların bu sistemi kullanarak puana göre personel tayini yaptıklarını söylemişsin, bununla ilgili neler söyleyeceksin?" sorusu üzerine Akın, "Ben bu sistemi bilmiyorum. Belki Asayiş Şube Müdürlüğünün kullandığı bir program olabilir. Bu ifadeler bana ait değildir." şeklinde savunma yaptı. Diğer 12 tutuklu sanık da daha önce verdikleri ifadeleri kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN
Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Çiğdem Erdoğdu tarafından hazırlanan 330 sayfalık iddianamede, 68'i tutuklu 73 sanık hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl altışar aydan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

(Anadolu Ajansı)