Zonguldak'ta yaşayan bir kadın, yaşlandığı için oğluna gelin almak istedi. Oğlu için televizyon aracılığı ile tanıştığı kişiye 4 bin 500 Euro para gönderen Velime Çolak'ın dünyası, dolandırıldığını anlayınca başına yıkıldı.

Çatalağzı beldesi Kırımsa Mahallesi'nde ikamet eden 68 yaşındaki Velime Çolak, 22 yaşındaki oğlu için gelin almak istedi. Maden ocağından emekli 69 yaşındaki eşi Cemil Çolak'tan habersiz oğlu Bayram ile televizyon kanalı aracılığıyla bir bayanla tanışan Velime Çolak, Sevda Antonova isimli kişiye 4 bin 500 Euro gönderdi.
Tanıştığı bayanın Bulgaristanlı olduğu ve Zonguldak'a gelirken gümrükte problem yaşadığını anlatan anne Velime Çolak, oğlu için sakladığı altınları bozdurarak bayana para gönderdiğini söyledi. Evinin neredeyse yıkılacağını söyleyen Velime Çolak, "Bu olay televizyondan çıktı. Bana geleceğini söyledi ben de inandım. Parayı yolladım yeniden istedi. Yine yolladım, gümrükten geçemediğini söyledi. Ondan sonra araba kazası yaptığını söyledi, hastaneye düştüğünü söyledi. 4 bin TL daha istedi. Ondan sonra ben inanmadım. Şu ana kadar 4 bin 500 euro gönderdik. Evim yıkılıyor, neredeyse üstüme göçüyor. Bana, 'Ben geliyorum, bana çorba pişir açlıktan ölüyorum' dedi. Ben çorbayı yaptım, bir daha telefon etti 'Sıcakken çorbayı sen iç' dedi. Biz yandık başkası yanmasın. Çok gariplik çektim. Oğlumun evde altınları vardı, düğün edeceğim diye saklıyordum. Onları bozdurdum da öyle yolladım. Eve eşya bile alamadım. Şeker hastasıyım, kalp hastasıyım."
Ciğerlerindeki hastalık nedeniyle askere gidemediğini söyleyen Bayram Çolak da, "Üzgünüm, geleceğim diye beni kandırdı. Gelecek diye sevindik, şehir merkezine almaya gitmek için araba bile tuttuk" dedi.
Mağdur olan aile başka ailelerin mağdur olmaması için dikkatli olmalarını istedi.