Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısında gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu.

 

Ereğli ilçe merkezinin üst bölümünün tamamen kapatılacağını ve önümüzdeki süreçte ihaleye çıkılacağını hatırlatan Posbıyık, kimse ile kavga etmeyeceğini kamuoyuna duyurdu. Meselenin para kazanmak olmadığını Ereğli Belediyesi’nin paraya ihtiyacı bulunmadığını yineleyen Başkan Posbıyık kendisi ile ilgili ortaya atılan efsunlu başkan iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

 

“ASFALTI DÖKTÜK ÇARŞININ ÜZERİNİ KAPATIYORUZ”

İşte Posbıyık’ın o konuşması: Bizim meselemiz para kazanmak belediyenin para kazanmak. Belediyenin paraya ihtiyacı yok, belediyede para çok. Arkadaşlar sağ olsun 8 trilyon parayı vermemişlerdi ama biz buna rağmen asfaltları döktük şimdi de çarşının üzerini kapatıyoruz. Çarşının üzerinin kapatılması için 1 hafta sonra ihaleye çıkıyoruz, tümünün üzerini kapalı hale getirilecek. Esnafların evlerinde çoluk çocukları ile mutlu olmalarını istiyoruz. Pazaryerinin olduğu alana bir kent meydanı yapıyoruz.

 

"YÜREKLİ BİR ADAMIM"

Ereğli halkı tarafından 20 senedir seçilmesinin tek nedeni sözünün eri olduğu içindir, ben böyle bir hata yapmam belli bir yaşa gelmişiz, politika yapıp da oy almak için bunları asla kabul etmiyorum şahsıma yapılmış hakaret olarak görüyoruz.  Bana diyorlar ki havalar açıyor, efsunlu adam, herşey yolunda gidiyor. Ben efsunlu falan değilim. Çay bulamazsın mevye yaprağından çay yapardık. Benim efsunlu bir özelliğim yok, Ben temiz kalpli yürekli bir adamım, televizyon izlerken bile ağladığım olur, herkese iyilik yapıyorum herkesten de darbe yiyorum. Benim oy ile işim olmaz, oy için iş yapıyorsam dünyanın en adi insanıyım. Herkese sevgi ile bakmaya çalışacağım, herkes bana saygısız hareket yapsa da müspet olmaya çalışacağım”