Kdz. Ereğli'de hayvancılıkla uğraşan Turgut Tellioğlu, kendi icadı olan öğütme makinesi ile mısır saplarını 1 yıl boyunca hayvanlarına yediriyor. Saklama olayını da kendine göre çözen mucit, "İnsanlar yeter ki istesin. Yapamayacakları hiçbir şey yok." dedi.
Taze mısır saplarını icat ettiği makine ile öğütüp iki yüz elli kiloluk bidonlara dolduran ve bütün bir yıl boyunca hayvanlarına öğüttüğü mısır saplarını taze ve yeşil şekilde yediren Turgut Tellioğlu (47), bu uygulamayı herkese önerdiğini söyledi.
Ereğli İlçesi Ketenciler Köyü Kâhya Mahallesi'nde çiftçilik yapan Turgut Tellioğlu tarlalarına diktiği Mısır fidelerinin verdiği verimin hiç birini ziyan etmiyor. Tellioğlu "Köyümde çiftçilik yapıyorum. Tarlalılarıma diktiğim mısırlar verim verdikten sonra mısırları öğütüp hayvanlarıma yem yapmada kullanıyordum. Bir arkadaşta mısır saplarını taze şekilde öğüten değirmen gördüm, aklıma hemen bu değirmeni geliştirmek geldi. Elektrikli küçük bir motor aldım. Dişli tertibatını da motora koyup mısır saplarını öğütme sistemini geliştirdim. Ardından bunları taze şekilde muhafaza etmek için kapaklı contalı büyük variller aldım. Öğüttüğüm mısır saplarını varillere sıkıştırılmış bir vaziyette yerleştirdim. Varilin ağzını kapadım. Aradan bir süre geçtikten sonra varildeki sapları kontrol ettim. Hiç bozulmadığını görünce kırk bidon varile mısır saplarını öğütüp yerleştirdim. Hayvanlarım bütün bir yıl taze taze öğütülmüş mısır saplarını büyük bir iştahla yediler. Artık mısır saplarını kozalaklarını bile ziyan etmiyorum. Hayvanlarımın yıllık yiyeceğini bu şekilde karşılıyorum. Tarladan aldığım mahsulü birçok işlemde kullanmakta artı kazanç sağlıyor bütçeme bu işten oldukça memnunum." dedi.