Alaplı ilçesinde yaz mevsiminde aşırı sıcaklar kışın ise yağmur ve rüzgârdan dolayı sık sık arızalanan diafonlar çaycıları sıkıntıya sokarken yeni yöntem arayışlarına yöneltiyor. İlçede çaycılık yapan Nedim Atalay (34), diafon tellerinin arıza yapması dolayısıyla telsizle çay siparişi almaya başladıklarını belirtti.Diafon tellerindeki arızalar nedeniyle sıkıntı çektiklerini ve telleri tamir etmekten çay siparişlerini almakta zorlandıklarını belirten 22 yıllık çaycı Nedim Atalay (34), diafon telleri yazın aşırı sıcaklardan kışında yağmur ve rüzgâr nedeniyle sık sık arızalandığını söyledi.
Diafon tellerini tamir için çalışma yaptığından dolayı işlerinin aksadığını, müşterilerinden şikâyet aldığını ve kazancının düştüğünü belirten Atalay, bu sıkıntıların üstesinden gelmek için telsiz sistemine geçtiğini Şu anda elinde 5 telsizle hizmet verdiğini ve bu sayıyı her geçen gün artıracağını ve telsizle çay siparişi almanın kendisini büyük bir yükten kurtardığını kaydetti.
Telsizle çay siparişi uygulamasının müşterileri de memnun ettiğini dile getiren Atalay, "Esnaflarımız iki ay önce bu telsizleri faaliyete geçirdiğimde çok şaşırdılar. Fakat iyi bir hizmet olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. Telsizler sayesinde çay satışlarını artırdım" dedi.
Uygulamadan memnunluk duyduklarını belirten esnaf vatandaşlar da "Diafon çoğu zaman bozuluyor ve sıkıntı yaşıyorduk. Çaycımızın, siparişlerinizi bundan sonra telsizle vereceksiniz demesiyle şaşırdık. Telsizleri dükkanımıza koyuyor, komşularımız da buradan gelip siparişlerini veriyor. Uygulamadan oldukça memnunuz" diye konuştular.