Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kdz. Ereğli ilçe Temsilcisi ve Ekonomist Nilgün Durak, TEMA'nın 20. Kuruluş yıl dönümünü kutladı.

TEMA Kdz. Ereğli ilçe Temsilcisi ve Ekonomist Nilgün Durak, TEMA'nın 20. Kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla yaptığı açıklamada Vakıf olarak kurudukları 1992 yılından bu yana "Türkiye Çöl Olmasın sloganı ile başlayan çalışmaları ilk günkü heyecan ve çalışma azmiyle yürüttüklerini söyledi.
Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen etkinlikleri değerlendiren Durak, 1992 Yılında kurulan TEMA Vakfımız 20. Yılını tüm Türkiye Temsilcileri, Kurucu Onursal Başkanlarımız Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit'in katılımları ile İstanbul'da bir araya gelerek hem kutladık hem eğitici eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Yerel yerleşim yerlerimizde olduğu gibi 3 günlük etkinlikler ağırlıklı olarak eğitimlerle sürdü.
Sivil Toplum Örgütleri yada kuruluşları harekete geçirme ve birleştirme güçleriyle toplumları ayakta tutan güvenlik sigortalarıdır diyen TEMA Yönetim Kurulu Başkanı A.Doğan Arıkan, TEMA Vakfı'nın toplumumuzdaki erozyon ve çölleşme ile mücadelede önemli ölçüde bilinç oluşturduğunu belirtti. Bu anlamda biz Ülke genelindeki TEMA Temsilcileri de 1992'de 'Türkiye Çöl Olmasın' sloganı ile başlayan çalışmaları ilk günkü heyecan ve çalışma azmiyle yürütmekteyiz. TEMA Vakfı'nın kuruluş döneminde, doğa koruma konusu ülke gündeminde bugünkü kadar öne çıkmamıştı. Kamuoyu doğadaki bozulmaların farkına yeni yeni varmaya başlamıştı. Sosyal sorumluluk kavramı henüz gelişmemişti, iş adamları hayırseverlik adı altında çalışmalar yürütüyordu.Bugün ise Ülkemiz genelinde Vakfımız, 450 bin'i aşkın gönüllüsüyle,doğal varlıklara sahip çıkan, tehditlere karşı doğayı savunan ve ekosistemler üzeride yaratılan tahribatı en aza indirmeyi amaçlayan devletler çalışmalarında mücadeleleri küreselleştirerek ön plana çıkarılmasında önemli gönüllü çalışmalar anlamında roller oynamakta, gücünü gönüllü desteklerden alan TEMA Vakfı, kuruluşundan bu yana Mera ve Toprak Kanunlarının yasalaşmasını sağlamış, doğa koruma adına açtığı, müdahil olduğu 79 davayı kazanmış, yaklaşık 10 milyon fidanı ve 700 milyon meşe tohumunu toprakla buluşturmuş, 152 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştir dedi.
Kdz. Ereğli'de 2006 yılından bu yana yaptıkları faaliyetleri değerlendiren Durak, "İlçemiz genelinde ise 2006 yılından bu yana sürdürdüğüm TEMA Vakfı Temsilcisi olarak konularımıza hakim güçlü bir Yönetim Kurulu, 350 gönüllümüz ve her zaman desteğini hissettiğimiz halkın katılımları ile ağırlıklı olarak eğitim ve ağaçlandırma çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Ana Okulları, İlköğretim, Liselerimiz ve Fakültemizde, köylerimizde, mahallelerde olduğu gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda da 'Küresel Isınma, Nedenleri, Sonuçları, Önlemleri', 'Erozyon', 'Kirli Teknolojiler', 'Yenilenebilir Enerji', 'Çevre ve Canlı Sağlığı'gibi konularda eğitimlerimiz devam etmektedir. Ayrıca daha sağlıkla yaşanabilir bir dünya için daha az fosil yakıt kullanımı, daha dikkatli enerji ve su kaynaklarının kullanımı için de etkinlikler düzenlemekte yada düzenlenen etkinliklere katılmaktayız. Gönüllü katılımların, gönülden desteklerin biz karşılıksız çalışan, hiçbir yasal ve yürütsel yetkileri olmadığı halde toplumsal sorunlarda yetkililer ile sorunlu bölge, halk arasında köprü olan gönüllüler için son derece önemli ve gerekli olduğunu bu vesile ile bir kez daha belirtmek isterim. Bu anlamda işbirliği içinde olduğumuz Yerel Yöneticilerimiz ve Kurumlarımızın yanısıra çalışmalarımızın daha etkin olabilmesi, daha geniş çevrelerin katılımını sağlaması ve dolayısıyla da başarımızın artmasına büyük katkısı olan İlçemiz seçkin basın mensuplarını ve yayınlarını çok önemsiyoruz. Yine bu yıl da özellikle eğitimlerimizi, çevre sağlığını, önemini vurgulayan etkinlikleri, ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz.
Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gönüllü çalışmalarımıza gönülden desteklerinizi bekliyor, 'Toprak yoksa hayat yok' sloganımızı unutmamanızı diliyoruz diye konuştu.