Haymana'da fidan ve kültür etkinliği çerçevesinde, Zonguldaklı doğaseverler fidan dikimi yaptı.   Etkinliğe, Zonguldak'tan TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan ve TEMA gönüllüleri, Türkiye Ozan, Şair ve Yazarlar Derneği Zonguldak İl temsilcisi Derya Kızılgöz ve üyeleri ve doğaseverler 70 kişilik bir grupla katıldı. Ankara'nın Haymana İlçesinde bir dizi kültür ve fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildiği belirtilirken, Haymana Belediyesi Kardeşlik Ormanı'nda fidan dikimi yapılıp, merkeze 10 dakika mesafedeki ve erozyona uğramış kıraç tepelerle çevrelenmiş alana 1000 adet fidan dikildiği ifade edildi.
Fidan dikimi Haymana Belediyesi, TEMA Zonguldak Temsilciliği, Ozan, Şair ve yazarlar Derneği, Türkü Radyo, Kültür Bağları Derneği, doğaseverler ve öğrenciler tarafından, coşkuyla yapıldı. TEMA üyeleri, etrafta hemen hemen hiç ağacın olmadığı, bu yörede ağaçlandırma çalışmasına katkı vermekten çok mutlu oldukları ve dikilen fidanları Haymanalılara emanet ettikleri belirtildi. Öğleden sonra düzenlenen toplantıda ise Haymana Belediyesi katkı koyanlara ve TEMA il Temsilciliğine teşekkür plaketi verdi.
TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan ise yaptığı konuşmada, Sakarya Meydan Muharebesinin en kanlı çatışmalarına sahne olan bu yörede bulunmaktan çok etkilendik, duygulandık. Atalarımızın büyük fedakarlıklarla savunduğu bu toprakları kaybetmemek adına fidan dikmenin ayrı bir anlamı var. İç Anadolu'da her tarafta erozyona uğramış tepeler görmekteyiz. Haymana'nın yerlileri buraların eskiden orman olduğunu anlatmaları çok ibret verici. Kesmişler, yakmışlar ve yerlerine yeni ağaçlar dikmemişler. Oysa bu yörenin toprağı çok bereketli. Biz TEMA olarak toprağımızı, ormanımızı, suyumuzu korumaya çalışıyoruz ki, Türkiye çöl olmasın. Toprak yoksa yaşam yok, hepinizden destek bekliyoruz. Bugün burada Anadolu geleneği olan bir imece gerçekleştirdi.  Katkı koyan, işbirliği yapan herkese, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz dedi. Zonguldak'tan giden doğaseverler ve geziyi düzenleyen Filiz Bultan, daha sonra katkı verenlere madenci heykeli ve çeşitli hediyeler verdi. Şair ve Ozanlar Derneği tarafından düzenlenen ' toprak' konulu şiir yarışmasında dereceye giren sanatçılara ödülleri verildi. Konuşmaların ardından şiirler okundu, saz sanatçıları tarafından kısa bir konser gerçekleştirildi.