Kdz. Ereğli Orman İşletmesi'nin bağışladığı 100 adet çeşitli süs ve bahçe bitkisi TEMA Vakfı'nın katkılarıyla Kdz. Ereğli Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesini süsledi.

Kdz. Ereğli TEMA Vakfı'nın ilçe genelindeki eğitim ve fidan dikimi çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Son olarak Kdz. Ereğli Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımı ile okul bahçesinde uygulamalı eğitim verilerek 10 adet çeşitli süs ve bahçe bitkisinin dikildiğini belirten Kdz. Ereğli TEMA Temsilcisi Nilgün Durak, bir ağacın 70 kişiye oksijen olduğunu da hatırlattı.
Durak, "TEMA Vakfı olarak ne yapabileceğimizin en güzel cevabını eğitimlerle vermeye çalıştığımız gibi bu eğitimlerin çerçevesinde uygulamalı olarak da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza "ağaçlandırma" bilincini ve önemini teorik ve pratik bilgilendirmeler ile aşılamaya çalışıyoruz" dedi.
Herkesi zamanı ölçüsünde kendilerine destek olmaya davet eden Kdz. Ereğli TEMA Vakfı Temsilcisi Nilgün Durak, ağaçlandırma ile ilgili çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"2010 Eğitim-Öğretim Yılının sonlarına doğru yaklaştıkça duyarlılığınızla yakından bildiğiniz üzere, TEMA Vakfı konuları çerçevesinde İlçemizdeki eğitim çalışmalarımız daha da hızlanarak sürmekte.
Küresel ısınmanın önemini giderek yoğun olarak hissediyoruz. Pek çoğumuzun sandığı gibi "küresel ısınma", sıcaklık değil, "dengesiz iklimler" demektir. Nasıl ki 2009 yılının son günü yani yılbaşı günü sıcaklık 17 derece olduysa, Mayıs ayının ilk günleri gündüz 24 derece olan sıcaklık gece 8 derece olabildiyse, bu sorunu görmezlikten gelme lüksümüz kalmadı demektir.
Bu ve diliyoruz ki giderek çoğalmayacak dengesiz iklimlere karşı, küresel ısınmaya karşı toplumsal ve bireysel olarak neler yapabileceğimiz sorusu önem kazandı. TEMA Vakfı olarak ne yapabileceğimizin en güzel cevabını eğitimlerle vermeye çalıştığımız gibi bu eğitimlerin çerçevesinde uygulamalı olarak da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza "ağaçlandırma" bilincini ve önemini Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğümüzün çok önemli destekleri ile özellikle de Cihan Şefin teorik ve pratik bilgilendirmeleri ile aşılamaya çalışıyoruz.
Bir yandan fidan dikerken, büyümelerine tanık olurken bir yandan da fidanlarımızı yani çocuklarımızı gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz ki daha yaşanılası bir dünyada nefes alsınlar. Bir ağacın 70 kişiye oksijen olduğunu unutmadan..
Bu çerçevede Endüstri Meslek Lisemizde de Hasan Öğretmenimizin duyarlı yaklaşımı ile hem küresel ısınma ve erozyon eğitimi hem de geniş okul bahçesine Orman İşletme Müdürlüğümüzün bağışladığı 100 adet çeşitli süs ve bahçe bitkisi, ağacı (akasya, ıhlamur, renkli çiçek vb), 25 adet çeşitli tür çam (fıstık, akça) ile çınar ağaçlarının fidanlarını öğrencilerin hepsinin ve heyecanla katılımı ile gerçekleştirdik.
Çalışmalarımıza verdiğiniz önemin heyecanı ile daha da hevesle, güçle devam edeceğimize ve herkesin zamanı ölçüsünde bizlere katılımına dikkatleri çekmek isteriz."