Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Zonguldak İl Temsilciliği tarafından, Zonguldak Bahçelievler İlkokulu öğrencilerine “Erozyon, doğa koruma ve TEMA çalışmaları” konulu sunum düzenlendi. 
Zonguldak Bahçelievler İlkokulu Toplantı salonunda, TEMA Zonguldak İl Temsilciliği tarafından öğrencilere, “Erozyon, doğa koruma ve TEMA çalışmaları” konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumda konuşma yapan TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, Milli Havacılık ve Uzay İdaresi'nin (NASA) 1985 yılında yaptığı bir araştırma göre Türkiye'nin 55 yıl sonra çöl olacağını söyledi. Aydan, "Bu bilimsel bilgi 28 yıl önce açıklanmış. Bu çok ciddi ve ürkütücü bir ifade. Türkiye'nin uydudan çekilen fotoğrafları var. O fotoğraflara bakıldığında bir alan yeşil alan iken 5 sene sonra orada kuraklık oluyor. Bir 5 sene sonra aynı yerden fotoğraf çekildiğinde hiçbir ağaç hiçbir yeşillik kalmamış görünüyor. Su kaynakları açısından da Türkiye su konusunda zengin değil. Su kaynaklarımız sınırlı, biz mevcut olanları da kötü kullanıyoruz, kötü yönetiyoruz, yeterince değerlendiremiyoruz ve israf ediyoruz. Suyu yeteri kadar kullanmamız gerekir" dedi.
Sunumun soru-cevap bölümünde öğrencilerin “Türkiye'nin 55 yıl sonra çöl olacağı”yönünde soru sorduğu Aydan ise "Bu bilgileri NASA veriyor. Bu yüzden yeşil alanları korumamız lazım, ağaçları kesmemiz gerekiyor. Suyu çok dikkatli kullanacağız. Suyu boşa harcamayacağız. Suyu ihtiyacımız kadar kullanacağız. Öğrencilerimiz defterlerini boşuna atmamalı ve kağıt israfı önlenmeli. Biliyoruz ki kağıdın ham maddesi ağaçtır. Ağaçlarımızı boş yere kesmemeliyiz" şeklinde konuştu.
Sunumun sonunda TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, gazetecilere yaptığı açıklamada ise bu yıl 5'inci ilkokulda sunum yaptıklarını belirterek, "Bu eğitimlerimizde çocukların akıllarında birkaç cümle kalsa ne mutlu bize. Geleceğimiz olan bu çocukların bu bilinçle yetişmesi bizim için çok önemli. Umut ediyorum burada anlatılanları unutmazlar ve yaşantılarında da kullanırlar. Ülkemizin doğal kaynaklarının sürdürülebilir olması için, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için biz elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.