Kdz. Ereğli’de 12 sivil toplum örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak AKP il Başkanlığında yapılan temayül yoklamasının kamuoyundan habersiz yapıldığı bildirildi. Konudan haberdar olunca Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a destek vermek için gittiklerinde ise il yöneticilerinin; mevcut milletvekillerin temayüle girmediğini söyleyerek yanlış yönlendirme yaptıkları kaydedildi.

 

Ortak açıklama şöyle:

 

“Geçtiğimiz gün önce ülkemizin daha sonra sevdamız Zonguldak’ın geleceği için AK Parti Genel merkezi, İl Başkanlığına Bölge Milletvekillerini belirleme amacıyla Sivil Toplum Örgütü lider ve yöneticileri ile bir temayül yoklaması yapılması talimatı verdi.

AK Parti Genel Merkezini bu demokratik tutumundan dolayı tebrik ediyoruz.

 

Ama maalesef bizler, Sivil Toplum Örgütü yöneticileri olarak, bu talimatı tesadüfen öğrendik.

Çünkü AK Parti İl Başkanlığı temayül yapılacağını bizlere bildirmedi.

 

Durumu öğrenir öğrenmez, kısa zamanda öncelikle Ereğlimizin geleceği için bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen bölge Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan’a destek verme amacıyla örgütlenip, oyumuzu kullanmak için il’e gittik.

 

İl’deki AK Parti yöneticileri oy kullanma esnasında bizlere “Mevcut Milletvekillerinin temayül’e girmediğini, onlara oy atmamıza gerek olmadığını söylediler”, bizde durumdan şüphelenerek; telefonlara sarıldık ve durumun İl Yöneticilerinin söylediği gibi olmadığını aksine mevcut milletvekillerinin de temayül’e katıldığını öğrendik.

 

Ve sandığa gidip, Zonguldak’ın geleceği için elzem gördüğümüz Prof. Dr. Ercan Candan hocamıza desteğimizi verdik.

 

Bu arada oy kullanma esnasında İl Yöneticilerinin STK yöneticilerinin hür iradesine baskı yaparak; destekledikleri aday için yönlendirmesine de şahit olduk.

 

AK Parti İl Yöneticileri tarafından bizlerden Temayül Yoklaması neden gizlendi? Yada neden bizlere temayül’e mevcut milletvekillerinin katılmadığı söylendi bilemiyoruz?..

 

Ama bildiğimiz tek şey, birilerinin Zonguldak’ın geleceği için kirli planlar yaptığıdır.

Bizler aşağıda imzası bulunan Sivil Toplum Örgütleri olarak; bu kirli planlara prim vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.”

 

İMZALAYAN STK’LAR

 

EREĞLİLİLER DERNEĞİ

ZONGULDAK EREĞLİ SPOR KULUBÜ

KEPEZ SPOR KULUBÜ

PINARCIK KÖYÜ MERKEZ MAHALLESİ BİRLİK VE BERABERLİK DERNEĞİ

TED KDZ.EREĞLİ KOLEJLİLER SPOR KULUBÜ

GÜLÜÇ SOSYAL, KÜLTÜREL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

BATI KARADENİZ ROMANLAR DERNEĞİ

KEMERLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ

YARAŞLIYÖRÜK KÖYÜ SOSYLA YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

SÜLEYMANBEYLER KÖYÜ VE ÇEVRE KÖYLERİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ

OSMANLAR, ÇAYIRLI, İMRANLAR, GEBE, PENBECİLER KÖYLERİ MİNİBÜSÇÜLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ