Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Kadının Eğitimli ve Donanımlı olmasının Aile Kurumuna Katkıları” konulu konferans düzenlediği bildirildi.

 

PROTOKOL EŞLERİ KATILDI

Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Dedeman Otel’de düzenlenen konferansta Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öznur Özdoğan “Kadının Eğitimli ve Donanımlı olmasının Aile Kurumuna Katkıları” konusunda bilgiler verdi.  TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan’ın da katıldığı konferansa Zonguldak TSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’in eşi Şengül Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“TEMEL KAYNAK KADINLARDIR”

Konuya ilişkin Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gönderilen açıklama şu şekilde: Konferansın açılışını yapan Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu olarak birçok faaliyete imza atıldığını belirterek düzenlenen konferansın önemine değindi. Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay ise yapılan faaliyetlerden bahsederek, kadının toplum için önemine vurgu yaptı. KAGİK Başkanı Abay, “Gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin temel kaynağı kadınlardır. Eğitimde zorunluluk vardır ama yetersizdir. Eğitimin yanında aynı zamanda donanımlı da olunmalıdır. Donanımlı olmak için de gerçekten istekli olunmalıdır. Girişimci kadını artırmak ve kadının donanımını artırmak iki önemli amacımızdır” dedi.

 

“KENDİNİZE GÜVENİN”

Amasya KAGİK Başkanı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Karadeniz Bölge Başkanı Ayten Çöl ise konuşmasında kadınların kendilerine güvenmesi gerektiği üzerinde durdu. Kadınların kendilerinin farkında olmadığını belirten Başkan Çöl, “Kendinize güveniniz ve inancınız sizi bir yerlere getirir. Özellik, yetenek, becerilerimize güvenelim. Bildiğiniz yoldan şaşmayın. Kim bizi neye zorlarsa zorlasın kendimize güvenelim” diyerek kendi hayatında yaşadığı zorlukları anlattı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öznur Özdoğan “Kadının Eğitimli ve Donanımlı olmasının Aile Kurumuna Katkıları” konulu sunumunda Ayetlerden örnekler verip aile kurumu üzerinde durdu. Evliliğe manevi ve psikolojik yaklaşımlarda bulunan Özdoğan, aile kurumunun nasıl olması gerektiği üzerinde Kur’an-ı Kerim’de yer alan Ayetleri açıklayarak örnekler verdi. Kişilerin huzur bulacak eşler seçmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özdoğan, “Aile kurumumuz iki dünyaya hitap etmeli. Amacımız korumak olmalı. Bu çok önemli. Bu nedenle aile kurumu kutsal sayılıyor. Toplumun temeli aile. Evlilik teşvik edilmeli ve aile yapısı korunmalıdır” dedi.

 

GELENEK VE DİN VURGUSU

Saime Toptan ise konferansın çok faydalı olduğunu belirterek, şimdiye kadar yapılan en anlamlı ve dinlemekten zevk aldığı konferans olduğunu vurguladı. Anlatılanların önemine değinen Toptan, “Anlatılanları temel alarak aile kurmamız gerekir. Kur’an-ı Kerim’deki aile ile ilgili bölümleri hayata geçirmeliyiz. Çocuklarımızı geleneklerimiz ve dinimizden aldığımız bilgilere göre yetiştirmeliyiz. Ayrıca birbirimizle iletişime geçtiğimizde sabretmeliyiz” diyerek Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu’na güzel ve önemli bu konuyla ilgili konferans düzenledikleri için teşekkür etti”

 

(Haber Merkezi)