Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  Alaplı Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, 3 günde temizledikleri alana 100 adet fidan dikti.
MYO Bankacılık ve İşletme bölümünden bir gurup öğrenci, 690 evler kavşağı karşısındaki ot ve dikenlik alanı temizleyerek, ıhlamur, çam, köknar ve meşe den oluşan 100 adet fidan dikti.
MYO öğretim Görevlisi Ömer Dereli, önder gazetesine yaptığı açıklamada, İlçede dikenlik alanlarını çok olduğunu öğrencilerle birlikte bu alanlarda temizlik yaparak ağaçlandıracaklarını söyledi.
1 yıldır birçok sosyal sorumluluk projesi yaptıklarını ancak en anlamlısını fidan dikimi olduğunu ifade eden Dereli,3 gün boyunca dikenlik alanda öğrencilerimiz tırpan yaparak temizlik yaptı. Temizliğin ardından temin ettiğimiz 100 adet fidanı çevre sakinleriyle birlikte oluşturduğumuz alana diktik. Gerçekten öğrencilerimizi bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 
İlçemizde dikenlik alanları tespit ederek ağaçlandırma çalışmalarını sürdüreceğiz.”diye konuştu. Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden ise, öğrencilerin bu çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini bu tür sosyal sorumluluk projelerini artarak devam edeceğini söyledi.