AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, "Şu an darbe tehdidimiz yok ve temizliğimize sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.


Özbakır, partisinin Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da ülke olarak büyük badireler atlatıldığını söyledi. 

"Allah sizlerden, emniyet güçlerimizden razı olsun" diyen Özbakır, "Eğer o hainler o gün darbede başarılı olsaydı bizler buralarda olamazdık. Darbede olan biteni herkes biliyor ancak darbe sonrası yapılması gerekenler hakkında konuşmak istiyorum. İlk aşamada önemli görevden alınmalar oldu. Onlar darbeye katılan hainlerdi. Daha sonraki aşamalarda hükümet olarak daha dikkatli davranmaya başladık. Çünkü kurunun yanında yaşı da yakmak istemiyoruz. Şu anki temizlik olayı hızla devam etmektedir." diye konuştu. 


Hüseyin Özbakır, şöyle devam etti:

"Birkaç gün önce 13 bin polis görevden alındı. Adliye, askeriye, emniyet ve mülkiyenin temizlenmesi en önemlisiydi. Bunları temizlemediğiniz zaman diğer bölümlerde sıkıntı yaşarsınız. Bu hainler 40 yıldır kendilerini gizlemişler ve devletimizin içine sızmışlar. Bunları da dış güçler fark edince onları kullanmaya başladılar. Şu an darbe tehdidimiz yok ve temizliğimize sonuna kadar devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın her zaman arkasında olmamız gerekiyor. Yeni Kapı ruhu dedik. CHP ve MHP bize destek verdi. Meclis'te de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibi arkamızda bulunmaktadır. Allah, onlardan razı olsun. Fakat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorluğu'nun ne yaptığı belli değil. Yeni Kapı içindeydi sonra ABD Büyükelçisi ile görüştükten sonra değişti. Şuan anlaşılmaz bir tutum içerisinde. Allah, yardımcımız olsun. Bu yıl bunlardan çekeceğimiz var. Bunlar temizlik için çıkartığımız kanun hükmünde kararnameleri bile mahkemeye taşıyorlar. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni yasama yılında daha hızlı çalışacağız. Yeter ki ülkemize bir şey gelmesin."

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da yaklaşık 15 yıldır partilerinin disiplinli bir şekilde büyüdüğünü ve bu sebeple içeriden ve dışarıdan gelen tüm tehditleri geri püskürttüklerini dile getirerek, "Biz büyük bir teşkilatız. Sadece Türkiye değil, tüm dünyayı içine alan bir teşkilatız. Biz bir takımız ve takım da zaman zaman oyuncu değiştirir ama güçlü bir takımınız varsa sizi kimse yıkamaz." dedi.