28 araç, 210 personelle, günlük 110 ton çöp toplayan Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü dört yıllık hizmetlerini bir videolu tanıtım ile açıkladı.

Belediyenin gönderdiği açıklama metni aynen şöyle:

2014 – 2018 dönemin de ilklere imza atmanın gurur ve heyecanının yaşandığı belirtilen video da rutin çalışmaların yanı sıra, Belen Sanayi Sitesi yanında her türlü atıkların kayıt altına alınarak geri dönüşüm tesislerine gönderildiği “1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, Bağlık Mahallesi sınırlarında faaliyete alınan “Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların toplandığı Merkez” de  son 1 yılda 16.500 kilo  e-atık’ın toplanarak   geri dönüşüm tesislerine gönderildiği vurgulandı.

Bu çalışmanın Kdz. Ereğli Belediyesi’ne, aralarında Büyükşehir Belediyelerinin de bulunduğu 1.Grup Belediyeler Sınıfı’nda “Alt Yapı ve Çevre” kategorisinde, 1.lik ödülü getirdiği de belirtilirken ayrıca bu çalışmanın tüm okullarda, Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’nın 104. sayfasında ders olarak anlatıldığı belirtildi.

1987 yılından bu yana koku ve korkusu ile yaşanılan  35 dönümlük Kırmacı Çöplüğünün rehabilitasyonuna da bu dönemde başlandığı vurgulanan tanıtım videosunda , ambalaj atıklarının toplanması, sıfır Atık Projesi, çevre eğitimleri  ve protokolü imzalanan kullanılmış giysi toplama projesi ile, daha güzel ve daha temiz bir Kdz.Ereğli için çalışmalarına devam ettiği vurgulanıyor.