Alaplı Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu ziyaret etti.
Alaplı Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri İbrahim Cöbek; Yürütme Kurulu Üyeleri Mehmet Altay, Hikmet Ulukaya, Kemal Çam, Kadın Komisyonu Başkanı Ayla Dizdar, Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Kanca ve Genel Sekreter İzzet Gündoğdu ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu ziyaretinde, Kent Konseyi'nin, Belediye'den beklediği faaliyetlerle ilgili tavsiye kararlarını sundu. Alaplı Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, "kararlılıkla sürdürdüğü çalışmalardan dolayı, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na şükranlarını sunduğu" konuşmasında, aldıkları tavsiye kararlarıyla ilçenin çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdiklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek ve Yürütme Kurulu Üyeleri'ne ziyaretlerinden ve ilçenin sorunlarına yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, tamamlanan ve devam eden Belediye çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verdi. Alaplı Belediyesi'nde "işlevsel bir dönüşüm" yaşandığını belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Temizlik çalışmalarında aksaklıklar yaşandığının farkındayız. Önümüzdeki günlerde temizlik işlerini ihaleye vererek, bu aksaklıkları en aza indirmeyi planlıyoruz. Karşıyaka Mahallesi dolgu alanında ağaçlandırma yaptık; Taşbaşı dolgu alanında da ağaçlandırma ve yeşil alan düzenlemeleri için altyapı yapı çalışmalarımız devam ediyor. 690 Evler Aile Mezarlığı girişine " danışma" olarak kullanacağımız bir bina yaptık. Burada bir görevli olacak. Bunun yanında mezarlık içinde de parke yollar ve düzenleme çalışmaları yaptık. Merkez İlköğretim Okulu'nu sık sık taşan foseptikten kurtardık ve kanalizasyonu ana hatta bağladık. Asfalt altyapısı için Okullar Caddesi'nde kaldırım çalışmalarına başladık. Karayolları bu yıl içinde Alaplı_Gülüç duble yol çalışmalarını tamamlayacak. Bu nedenle, karayolundan geçen kanalizasyon hattını, karayolu dışına aldık. Şehir merkezi girişinde düzenleme ve çimlendirme çalışmaları yaptık. Her gün ilçemizin çöpünü, çöp kamyonuyla 100 km mesafeye taşıyoruz.  Bütün bunları kısıtlı bir personelle yapıyoruz" dedi.
Başkan Çimenoğlu, Kent Konseyi'nin Kent Konseyi'nin taleplerinin de belirlenecek bir plan doğrultusunda aciliyet sırasına göre yapılacağını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Tepeköy yoluna hız kesiciler konuldu. Yolun geri kalan kısımlarına da ge-rekli hız kesiciler yapılacak. Yol tamiratlarımız devam ediyor. Belediye dükkanlarımızdaki çalışma da, tuğla ihalesinin ardından yeniden başlayacak. Mescit ve tuvaletler yeniden dü-zenlenecek. Belediye binamızda daha henüz tam olarak yerleşemedik. Yerleşimin ardından Kent Konseyi'ne bir çalışma odası tahsis edeceğiz. TOKİ İlköğretim Okulu Kütüphanesine kitap yardımında bulunduk" dedi.