Kısa adı GKİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası’nın  Genel Başkanı Ramis Muslu, Amelebirliği seçimlerinde kazananları kutladı.

Bu konuda sendikadan yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

 

“Amasra’dan Armutçuk’a tüm havza çapında maden işçisine yakışır bir seçim süreci yaşandığını ve 14 işçi temsilcisinin seçildiğini belirten Muslu şunları söyledi.

“Amelebirliği seçimleri, 28 Mayıs 2009 tarihinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işyerlerinde ve Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nde (ÇATES) çalışan yaklaşık 13 bin işçi arkadaşımızın katılımıyla yapıldı.

Geçtiğimiz yıllara oranla çok sayıda adayın katıldığı seçimler, maden işçilerine, enerji işçilerine ve Zonguldak’a yakışır bir demokratik olgunlukla tamamlandı.

Aday olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Amelebirliği’ne seçilen 16 arkadaşımızı kutluyoruz.

Amasra’dan Armutçuk’a TTK bünyesinde çalışan madenci arkadaşlarımızın arasından seçilen 14 arkadaşımızın bir kısmı yeniden seçilirken bazı arkadaşlarımız ilk kez seçildiler. Tüm arkadaşlarımızın bu işi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum.

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu ve tüm kurullarımız adına, maden işçisine yakışır birlik ve beraberlik ruhuyla çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyor, arkadaşlarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”