Kdz.Ereğli Ören İlkokulu Sınıf Öğretmeni Semra Yalmancı Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce Konya’da düzenlenen “81 İlden 81 Öğretmen” etkinliğine Zonguldak’ı temsilen katıldı.

Alınan bilgiye göre,  Mevlana’nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-iArus Haftası etkinlikleri kapsamında, Konya Valiliği, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğindeki etkinliğin açılışı Mevlana Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

81 İl’den birer öğretmenin davet edildiği etkinlikte, Hakkari temsilcisi öğretmen Nazmi Üce, öğretmenler adına bir konuşma yaptı.

Aralarında Ören İlk Okulu Öğretmeni Yalmancı Yücel’in de bulunduğu 81 öğretmene katılım belgeleri ile hediyeler verilen programın ardından; Konya Panorama Müzesi, Mevlana Müzesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi gezildi. Aynı akşam ise Konya Mevlana Kültür Merkezindeki Sema programı izlendi.

Programlara, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Öğretmen Yetiştirme ve Yükseköğretim Kurumları ile İlişkiler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları katıldı.