Karadeniz Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili makam devir teslimi yapıldı. Düzenlenen 23 Nisan temsili makam devir töreninde, görevi Kaymakam İbrahim Çay’dan teslim alan Kurtlar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kader Yavuz, ilçenin yeni kaymakamı oldu.

 

Kaymakam Çay, kendisine sunulan çiçeği kabul ettikten sonra koltuğunu ‘bayan kaymakama’ temsili devir etti. Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kader Yavuz’un (13) kaymakamlık işlerine bakacağını belirterek, “Türkiye’de, bayan kaymakamlarda çok Başarlı çalışmalar yapıyor. Seni, şimdiden kutluyorum kızım. Ben buradan ayrılıyorum. Artık yönetim, kaymakam hanımdadır. Bu vesileyle hem okul müdürümüzü hem öğretmenlerini kızımızın babasını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

“İLK TALİMATINI VERDİ”

Kaymakam Kader Yavuz, Türkiye’deki kadın-erkek kaymakamlara yönelik yaptığı araştırmasını gazetecilere anlattı, okuduğu okuldaki eksiklerin giderilmesi yönünde ise İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Öner Akyürek’e talimat verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı mesajını da ileten Yavuz, şunları söyledi: “Yaptığım araştırmalara göre ülkemizde 957 tane erkek kaymakam bulunurken sadece 16 tane bayan kaymakam bulunmakta. Bir köy çocuğu ve bir bayan olarak, bu koltuğa oturmanın gururu içindeyim. Bana bu şansı veren yöneticilere ve öğretmenlerime teşekkürü bir borç bilirim. Köy okulu olan okulumuz, teknolojik donanım açısından eksiklikleri var. Bir bilgisayar başına birkaç öğrenci oturuyor. Bu yüzden Öner Bey’den bilgisayar talep ediyorum. Bunun geri bildirimi lütfen bana yapın.”


ATATÜRK’E TEŞEKKÜR ETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesajı olduğunu da ifade eden Kaymakam Kader Yavuz, bayramın coşkuyla kutlandığını söyleyerek, “Dünya’nın başka hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilen bir bayram yok. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e, biz çocuklara bize bu bayramı armağan ettiği için şükran borçluyuz. Dünya çocuklarının, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Barış içinde büyüyen, yüzlerinden tebessüm eksik olmayan çocukların olduğu bir Dünya diliyorum” diye konuştu.

İleride, savcı olmak istediğini söyleyen temsili Kaymakam Kader Yavuz, gazetecilere çay ısmarladı.

 

(Haber Merkezi)