Kilimli Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Lafarge Ereğli Çimento'yu gezdi.

Gençlerin geleceğe ışık tutacak olan bu tür etkinliklerin önemine değinen Lafarge Ereğli Çimento Genel Müdürü Merter Gencer, öğrencileri ağırlamaktan çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Sanayinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılama misyonu olan Meslek Yüksek Okullarını çok önemseyen Lafarge Türkiye Genel Müdürü Merter Gencer, Fabrikamızda, Kilimli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin geleceğine ışık tutacak bu tür etkinlikler sayesinde bizler de bölgemizdeki sosyal taraflar ile daha kuvvetli bağlar kurmuş oluyoruz. dedi.
Yapılan ziyarette öncelikle Genel Müdür Gencer öğrencilere Dünya çapındaki Lafarge Operasyonları hakkında bilgi verdi. Üretim Müdürü Okan İleri tarafından fabrikanın genel tanıtımını yapıldı.  Çimento üretim projesi, hammaddeden başlayarak malzemelerin konveyör bantlarla taşınması, silolarda depolanması ve daha sonra dökme ve paketleme olmak üzere iki şekilde sevk edilmesi aşamalarıyla,  Kalite ve Çevre Sorumlusu Serkan Köktürk tarafından anlatıldı. Sunuşun son aşamasında İş Sağlığı ve Güvenliğine ayrıldı.
 İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlusu Engin Darak çimento fabrikalarındaki sağlık ve güvenlik risklerini ve ile fabrika kurallarını anlattı. Daha sonra öğrenciler, fabrika görevlilerinin rehberliğinde, iki grup halinde fabrika sahasını gezdiler.
Okulda aldıkları teorik bilgileri endüstrideki uygulamalarla karşılaştırma fırsatı bulan Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri geziden çok memnun olduklarını belirttiler. 
Öğretim Görevlisi Ali Çetin Bayhan, Çimento Dersinde verdikleri teorik bilgilerin bu ziyaret ile pekişitirilmesinin öğrenciler için çok faydalı olduğunu ifade etti.