Tepebaşı İlköğretim Okulu Ana Sınıfı, öğretmenleri Özden Kalaycı ve Ayşen Yıldız'ın hazırlayıp sundukları program, önceki gün Yayla İlköğretim Okulu Salonu'nda gerçekleştirildi.
Programı, Okul Müdürü Yusuf Usta ve öğretmenlerinin yanı sıra, Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Dilaver İlköğretim Okulu Müdürü Şener Çetin, Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Bozdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Özden Kalaycı ve Ayşen Yıldız yönetimindeki miniklerin oynadığı rontlar, dans gösterileri ve halkoyunları performansları izleyicilerden büyük beğeni kazanarak göz doldurdu. Öğrencilerin halk oyunları ve gösteri kostümleri, onların şirinliklerine şirinlik kattı.
Öğrenciler programda, öncelikle "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler"in hikayesini başarıyla sergilediler. Ardından halkoyunları derlemelerinden oluşan folklor gösterisi sergilendi. Okulda yapılan faaliyetlerin gösterildiği sununun ardından miniklerin "Yeşil Ördek" oyunu izleyicilerin beğenisini kazandı. Nasreddin Hoca, "Parayı veren düdüğü çalar" dedi. Çöpçüler dans gösterisinin ardından, "Düm Tek Tek" gösterileri Hadise'ye taş çıkarttı. Cıvıl cıvıl gösteriler sergileyen minikler büyüledi.
Programda gösterilerin ardından miniklerin oluşturduğu koronun şarkıları ile sahnede yer alarak başarı belgelerini aldılar. Okul Müdürü Yusuf Usta, gösteriyi izlemeye gelenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti ve gösteriyi hazırlayan öğretmenlerine çiçek takdim etti. Sonrasında gösteri anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Çocukların heyecanlarının yanında velilerin heyecanlarının daha fazla olduğu görüldü. Veliler, okul öncesi eğitimin çocuklarına sağladığı gelişimi çok net bir şekilde görmekten mutlu olduklarının ifade ettiler. Çocukları okul öncesi eğitim çağına gelen tüm velilere çocuklarını ana sınıfına göndermelerini tavsiye ettiler.