* Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Alaplı Tepeköy Mahallesinde yapılması planlanan Cem Evinin temeli atıldı.

Alaplı Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile iş adamları tarafından yapılması planlanan 4 katlı Cem ve Kültür evi temeli düzenlenen törenle atıldı.  Törende açılış konuşmasını yapan Alaplı Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aytaç Tosun, “Bizim için öncelikli olarak Cem Evinin yapımıdır. Yapılacak Cem Evinde 1. kat kurban kesme yeri, 2. katta derslik ve kütüphane 3. katta konferans salonu ve kantin 4. kar ise Cem hizmetini yapacağımız yer olacaktır. Cem Evleri bizim için vazgeçilmez bir ibadet ve kültür yerleridir” ifadesini kulandı.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise, “Bizler Anadolu’da tarihten bu güne kadar birlik ve beraberlik için de yaşamış Hacı Bektaşi Velinin, Yunus Emrelerin, Hz Mevlanaların torunlarıyız. Onların dünyaya açmış oldukları düşünce ufkundan ne kadar faydalanabildiysek o kadar tarihimize ve kültürümüze faydalı olduğumuza inanıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurban kesilerek Cem Evi temeli atıldı. Törene, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İlçe Müftüsü İbrahim Baş, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Kurum ve Dire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Siyasi Parti Milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.