Ereğli ilçesi Yalı Caddesinde Ereğli Belediyesi tarafından asılan 11 adet Atatürk fotoğraflarının 4'ü kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe yöneticileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Yöneticileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim İş Sendikası İlçe Temsilciliği, Türkiye Gençlik Birliği İlçe Temsilciliği, İşçi Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından ortak basın açıklaması ile olay kınandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Yaşar Torlakoğlu, Yalı Caddesi'nin duvarlarına asılan Atatürk posterlerine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıldığını belirterek, Gerici, yobazlar tarafından yapılan bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren beyni örümcekli insanlara sesleniyoruz. Atatürk'ün ismine dahi tahammülleri yoklar. Bunu gerçekleştiren yobazlar yürekleri varsa gelsinler bunu neden yaptılarını açık açık söylesinler. Delikanlı insan düşünce ile tartışır. Bu insanlara diyoruz ki Türk milletinin dünya coğrafyası içerisinde kendi öz vatanı Anadolu'da özgür ve bağımsız yaşaması için Atatürk ilkeleri ve gösterdiği aydınlık yolda yürümekten başka bir yol yoktur. Türk ulusu geleceğe güvenli bakabilmesi için geçmişini ve tarihini iyi bilmelidir. Atatürk'ün gösterdiği cumhuriyeti insan onuruna yakışır tek rejim olduğu bilinmelidir sözleri ile konuştu.

"NEREYE VARACAĞINI GÖRMELİDİR?"

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'da konuşmasında yapılan bu saldırıyı, Bağımsız, laik demokratik, çağdaş cumhuriyet değerlerimize yapılan bir saldırıdır. Dindar ve kindar bir nesil yetiştirme hedefi ile topluma kin ve nefret tohumları aşılamak isteyenler şu gerçeği bilmek zorundadır ki bu tür çarpık söylemler Atatürk'e ve bağımsız laik, çağdaş, demokratik değerlere düşman, ulusal değerlere düşman, gerici gruplara cesaret vermektedir.19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi ulusal bayramlarımızı yasaklamak isteyenler bu davranışlarının nereye varacağını görmelidir dedi.

SIRA EREĞLİ'YE Mİ GELDİ?

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da yaptığı konuşmasında, Atatürk posterlerinin yoğun olarak yaşandığı içkili lokantaların serbestçe her yerde gerektiği şekilde hizmet verdiği aynı zamanda ibadet yapmak isteyenlerin de her noktada bol ibadetler yerleri ile ibadet noktasında her türlü imkanları sağlayan bir kent olarak Karadeniz Ereğli kenti Türkiye'de örnek kentlerden biridir. Yapısından gelen özelliği ile eğitim ve kültür yönünden üst düzeyde olan bu kentte esas önceliğimiz Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrat olmamız, bu kentte yaşayan insanların birleştiği noktadır. Yıllardır bu istek devam etmektedir. Her konuda Atatürkçü, demokrasi, cumhuriyet denildiğinde Ereğli halkı ayağa kalkar. Bazı şehirlerde Atatürk posterlerini astırmıyorlar artık sıra Ereğli'ye mi geldi diye düşünüyorum.

KİRALIK İNSANLAR

Ereğli Belediyesi'nin yaptırdığı Atatürk fotoğrafları ile süslediğimiz bu bölgede istemediğimiz bir olay oldu. Ereğli Belediye Başkanı olarak iddia ediyorum Karadeniz Ereğli'de yaşayan insanlar tarafından asla böyle bir yanlışlık yapılamaz. Bu bir takım siyasi misyonları gereği düşmanlık yapan Cumhuriyete karşı, Atatürk'e karşı olan kiralık insanlar tarafından yapıldığına inanıyorum. 4 Posteri hem de Atatürk'ün özellikle baş istikametine geleni keseceksiniz ve ortadan yok olacaksınız, yok böyle bir şey sözleri ile konuştu.

Basın açıklaması yapıldığı sırada yoldan gelen vatandaşlarda posterlerin kesilmesine tepki gösterdi.