Kdz. Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret ederek, 24 Eylül’de Erdemir önünde yapmayı planladıkları eyleme destek talebinde bulundular.

Kdz. Ereğli İçin Mücadele Platformu sözcüsü Niyazi Özcan, 24 Eylül’de Erdemir yönetiminin bölge üzerindeki ekonomik politikalarına tepki amacıyla Erdemir önünde vatandaşların ve esnafların da katılımıyla eylem yapacaklarını belirterek, Belediye Başkanı Nuri Tekin’den de eyleme Alaplı halkının katılımının ve ulaşımının sağlanması noktasında destek istediklerini bildirdi. Platform Sözcüsü Niyazi Özcan, Erdemir’in bölge üzerinde uyguladığı ekonomik politikalara dikkat çekmek amacıyla Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren bazı Odaların katılımıyla platform oluşturduklarını belirterek, “Kdz. Ereğli ekonomik olarak hızlı bir çöküş sürecine doğru ilerliyor. Bu, en küçük esnafından büyük  esnafına kadar,  Ereğli ve çevresinde yaşayan herkesin ortak sorunu. Bu ekonomik çöküşte Erdemir’in ekonomik politikalarının büyük bir payı var. Biz buna dikkat çekmek amacıyla yola çıktık ve 24 Eylül’de yapacağımız eyleme de her kesimden destek bekliyoruz. “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Kdz. Ereğli’nin ekonomik yapısının sadece Ereğlii ilçesini değil Alaplı ve diğer çevre yerleşim birimlerini de yakından ilgilendirdiğini ve etkilediğini belirterek, “Sorunun, geniş kapsamda masaya yatırılarak, hiçbir siyasi ve bölgesel ayrım gözetmeksizin birlik beraberlik içerisinde, karşılıklı istişarelerle çözülmesi gerekiyor. Bu açıdan, Kdz. Ereğli İçin Mücadele Platformu’nun iyi niyetli çabalarının dikkate alınması gerekiyor. Biz, bu sorunun önemsenmesi ve bir çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz“ dedi.