Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde 24 askerin şehit olması ve 18 askerinde yaralanmasına neden olan terör saldırısı kınandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin de, terörün bir insanlık suçu olduğunu ve terörle herhangi bir sonuç alınamayacağının çağdaş dünyanın kabul ettiğini kaydetti Tekin ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Yüreğimiz kan ağlıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Terör örgütünün asıl amacının ülkede kaos ortamı oluşturmaktır. Tüm vatandaşlarımıza, acımızın büyük olduğu şu günlerde tahriklere kapılmamalarını ve vatanına, cumhuriyetine bağlı vatandaşlarımızın zarar görmemesine dikkat etmelerini istiyoruz.
Türk Hava Kurumu(THK) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, ise açıklamasında özetle; Hakkari Çukurca'da askerimize alçakça ve haince yapılan saldırıyı son derece üzüntü ile öğrendim. Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine Türk ulusuna başsağlığı dilerim. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Tüm anne ve babaların açısını derinden hissederek paylaşıyorum. Bu konuda söylenebilecek her şeyi millet olarak söyledik. Yetkililere seslendik gerekenin en ağır şekilde yapılmasını yüreğimiz yanarak talep ettik. Gelinen noktada temenni ve iyi niyetle bir yere varamadığımız açıkça görüldü. Her türlü tepkimizi ortaya koyduk söylenecek her söz söylendi. Şimdi sözün bittiği yerin çok ötesindeyiz. Ülkemizin herhangi bir yerinde ve komşu topraklarında barınan eli silahlı silahsız bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlar en ağır şekilde o bölgede taş üstünde taş bırakılmayana kadar toptan bir temizlik yapılarak terör bitirilmelidir. Ülkeyi yönetenlerin bir tek gündemi olmalı oda terörü bitirmek şartlar ne olursa olsun esas olan vatanın bölünmez bütünlüğü ve acıların son olması ve hain terörün son bulmasıdır ifadelerini kullandı.