Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz üyesi olduğu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfe-derasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası'ndan (BES), sendikanın Kürtçülük anlayışı içerisinde olduğunu öne sürerek istifa ettiğini söyledi. Sabri Yavuzyılmaz, istifasının arkasındaki en büyük gerçeğin KESK Ge-nel başkanı Sami Evren'in 20 Ekim 2009 tarihinde Mahmur ve Kandil kamplarından ülkeye giriş yapan teröristleri karşılamaya gitmesi olduğunu söylerken, bu tip benzeri tavırlara kayıtsız kalamayacağını belirterek istifa ettiğini kaydetti.
Yavuzyılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:"Asıl işlevi üyelerinin ekonomik ve demokratik haklarının korunması olan KESK, bir süreden beri ayrılıkçı Kürtçülere destek veren bir misyonu yürütüyor. Geçmişte sendikal alanda önemli mücadeleler vermiş olan konfederasyon, bugün ne yazık ki Kürtçülerin amaçlarına hizmet eden bir örgüt durumuna getirilmiştir. Son olarak 20 Ekim 2009 tarihinde Mahmur ve Kandil kamplarından gelen ayrılıkçı örgüt üyesi teröristlerin KESK Genel Başkanı Sami Evren tarafından sınır kapısında karşılanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Teröristleri karşılamak için Habur sınır kapısına kadar giden Sami Evren hem görevini hem de haddini aşmıştır. Bu düşünce ve davranışların sendikayı hızla erittiği bir gerçektir.
Bu durumdan üyeler son derece rahatsızdır. Bir üye olarak bu anlayıştaki bir örgüt içinde bulunmaya devam etmem söz konusu olamaz. Bu nedenle üyesi bulunduğum Büro Emekçileri Sendikası ve üst örgütü olan KESK'ten istifa ediyorum"